MAAK SCHOON, MAAR BEWAAR DE SPULLEN DIE NOG WAT WAARD ZIJN

Met de lentetemperaturen die we nu hebben, komen bij veel mensen ook de schoonmaakkriebeltjes tevoorschijn. Lekker het huis uitmesten, van het ouderwetse mattenkloppen en het lappen van de ramen, tot het uitruimen van de kasten en de zolder. Bij de voorjaarsschoonmaak hoort ook de neiging om overbodige spullen gewoon weg te gooien. Opgeruimd staat netjes, dat hebben huisvrouwen als tante Dora al lang geleden ontdekt, daar heb je geen Marie Kondo voor nodig.

Toch is het goed om niet al te vlug de ene na de andere vuilniszak te vullen met rommel. Want die ‘rommel’ kan ook helpen om jouw krappe kas aan te vullen. Of om anderen te helpen met jouw overbodige goed.

Open lucht

Als je aan het opruimen slaat, kijk dan nadrukkelijk of je dingen vindt die nog bruikbaar zijn, en die je eventueel kunt verkopen, ruilen of weggeven. Over niet al te lange tijd starten ook weer de rommelmarkten in de open lucht. Denk nu al aan de vele Koningsdagmarkten. Misschien iets voor jou? Je verdient er meestal niet veel aan, maar alle kleine beetjes helpen, en het is al heel wat als je de kraamhuur eruit hebt. De rest is winst. Plus de winst van een leuke dag met elkaar, natuurlijk.

Neem eens een grote doos mee van de supermarkt, en doe daar de dingen in die je in eerste instantie wilde weggooien. Je moet eens weten waarvoor andere mensen allemaal geld over hebben. Van gebutste koekblikken tot oude tijdschriften en zelfs lege ballpoints. Maak je rommel te gelde op een rommelmarkt, bij MijnTafel of op Marktplaats. Of breng het spul naar de ruil- of weggeefwinkel. Maar gooi het niet zomaar weg. Laat jouw voorjaarsschoonmaak moeiteloos overgaan in jouw ‘geldverdiendagen’. Of jouw ‘deelmetanderendagen’. Eerst kijken en even nadenken, dan pas weggooien, als het echt niet anders kan.

LEES MEER: Ook je zelfgemaakte spullen kun je te gelde maken:

JE ZELFGEMAAKTE DESIGN IS GELD WAARD

Dit vind je misschien ook leuk...