MAAK VAN EEN OUD HEMD EEN SLIMME TAS

Sinds we meestal geen gratis plastic draagtasjes meer meekrijgen van de winkeliers en van de handelaren op de markt, hebben veel consumenten een voorraadje reservetassen aangelegd. Die kun je meer keren gebruiken, en dat bespaart al een boel geld. Als je textiele tassen gebruikt, dan doe je ook nog iets tegen de groeiende plasticsoep in onze oceanen. En als je iets afdankt en hergebruikt, dan verdien je helemaal een hoeraatje. Mogen we je een suggestie aan de hand doen? Maak draagtassen van oude T-shirts!

We gaan je hier niet omslachtig uitleggen hoe je dat moet doen: een draagtas maken van een oud hemd. Op YouTube staan letterlijk tientallen instructiefilmpjes, die je dat veel beter laten zien. Sommige instructies vergen helemaal geen naald of draad, andere zijn wat meer bewerkelijk, maar vaak met een mooier resultaat. Hoe vind je die filmpjes?

Aan de slag

Typ in de zoekmachine van YouTube de volgende zoekopdracht in: ‘oud t-shirt draagtas’, en je kunt vrijwel meteen aan de slag. Kun je een beetje Duits of Engels? Dan kun je ook proberen: ‘old t-shirt carrier bag’, of: ‘altes t-shirt tragetasche’. Veel plezier, zowel tijdens het maken, als van het gebruik van je hippe T-shirttas!

LEES MEER:   Minder plastic, meer recyclen:

http://www.dora-besparen.nl/gedachte-van-de-dag/minder-plastic-meer-recyclen/

Dit vind je misschien ook leuk...