MAAK ZELF EEN NIEUW LUSJE AAN DE HANDDOEK

En toch zijn er nog steeds mensen die zich geen raad weten, als het ophanglusje van hun keukenhanddoek kapot gaat. Terwijl zo’n lusje zo gepiept is. In de fabriek krijgen de meeste handdoeken een lusje met opdruk. Op dat dubbelgevouwen labeltje staat het merk, en dat de handdoek van 100% katoen is. Maar wat doe je als dat lusje kapot gaat?

Hele volksstammen proppen de handdoek maar zo’n beetje over het ophanghaakje heen, in de hoop dat hij blijft hangen. Meestal valt het ding na enige tijd op de grond. In het huishoudwarenhuis zijn aanklipbare lusjes te koop. Het dikke nylon koordje zit aan een soort krokodillenbekje bevestigd, dat je aan de rand van de handdoek klemt. Het klemmetje beschadigt de stof, of wordt weleens vergeten en belandt ten slotte in het knopenbakje van de wasmachine.

Ophangoogje

Het probleem met de geknapte lusjes is zo groot, dat de HEMA keukenhanddoeken op de markt bracht met een metalen ophangoogje. Dat gaat inderdaad nooit kapot, maar het is wel een gat in jouw handdoek. Terwijl het repareren van een lusje echt een fluitje van een cent is. Het enige dat je nodig hebt is een wikkel met veterband. Tante Dora heeft voor dat doel een wikkel met vier meter veterband van 4 millimeter breed. Er zit inmiddels geen vier meter meer op, maar de prijs van 1,75 is in guldens, en niet in euro’s. Zo lang gaat zoiets mee.

Verwijder de restjes van het fabriekslusje. Knip ongeveer 8 centimeter van het veterband af en sla het dubbel. Naai de uiteinden op elkaar met wit garen, en vervolgens aan een hoek van de handdoek. Dat kun je met een naaimachine doen, maar ook op de hand gaat het prima. Een simpele omhaalsteek is mooi genoeg. Flink op en neer en er niet teveel over nadenken of het haute couture is. Als het maar goed vast zit. Afhechten en klaar is de lus. Het is zo gebeurd en het kost niks. En de ergernissen zijn verleden tijd.

LEES MEER:   Een nieuw stuk elastiek in je broek: ook heel simpel te doen, en je hebt weer een ergernis minder:

http://www.dora-besparen.nl/tip-van-de-dag/zo-rijg-je-nieuw-elastiek-in-je-broek/

 

Dit vind je misschien ook leuk...