MET ELKE OUDE LAP KUN JE POETSEN

Natuurlijk is het een goed idee om textiel, ALLE textiel naar de textiel recyclebak te brengen. Goede en passende kleding kan worden hergebruikt, bijvoorbeeld door het Leger des Heils. Maar ook rafelige spijkerboeken en zelfs oude handdoeken met gaten en kussenslopen met scheuren kunnen worden hergebruikt, bijvoorbeeld om er poetskatoen, isolatiemateriaal of industriële dweilen van te maken.

Dora poetslappen 1

Ook in je eigen huishouden kun je textiel op allerlei manieren hergebruiken. Waarom zou je in de winkel voor veel geld dweilen kopen, als een versleten keukenhanddoek de beste dweil van de wereld is? Waarom koop je allerlei reinigingsdoekje, als een stuk van een oud T-shirt de beste poetslap van de wereld is? Waarom gooi je een kapotte zakdoek weg, als je die nog heel goed kunt gebruiken voor het fijnere schoonmaakwerk aan de derailleur van je fiets?

Rafelig

In elk stuk textiel schuilt een potentiële poetslap. Voor elk reinigingsklusje is er een rafelig geworden kledingstuk of een dun geworden handdoek die je kunt gebruiken. Waarom zou je allerlei dure schoonmaaklappen uit de fabriek kopen, als het met een stuk T-shirt of een paar kapotte sportsokken ook kan?

Kijk eens met andere ogen naar die theedoek of dat washandje, voordat je het weggooit. Misschien kom je op een goed idee? Toch nog maar een keer wassen, dat ding met gaten, om het daarna een laatste, zinvolle rol te geven in jouw huishouden. Het kost natuurlijk niks, ook fijn.

Dora handdoek - dweil

LEES MEER:   Ook die oude tandenborstels niet weggooien, hoor. Prima voor het fijnere schrobwerk:

http://www.dora-besparen.nl/tip-van-de-dag/versleten-tandenborstels-niet-weggooien-maar-hergebruiken/

 

Dit vind je misschien ook leuk...

1 reactie

  1. johmar schreef:

    Op mijn werk op een zorglocatie wilden ze laatst nieuwe doeken voor de stoomreiniger kopen, maar die waren flink aan de prijs, ik heb toen voorgesteld er zelf wat te maken van handdoeken die wat versleten waren , ze waren blij met mijn voorstel, toch weer een leuk bedrag bespaard , dat kunnen ze nu gebruiken voor andere noodzakelijke aankopen . Zelf gebruik ik oude handdoeken en dergelijke ook om schoon te maken .
    Voor dit doel bewaar ik trouwens ook oude tandenborstels , die zijn heel handig om kleine hoekjes schoon te maken, niet alleen thuis maar ook op mijn werk