NEEM DIE PEN MAAR MEE (ALS JE HET NETJES VRAAGT: MISSCHIEN WEL TWEE)

Je vraagt je soms af, waarom mensen nog pennen en potloden kópen, terwijl er zo gemakkelijk gratis aan te komen is. Sommige instellingen geven ze zelfs ongevraagd cadeau. Bijvoorbeeld commerciële bedrijven die graag willen dat je een toegestuurde enquête invult, en er voor alle zekerheid maar meteen een pen bij leveren. Of politieke partijen, die jouw tijdens het puzzeltjes oplossen willen herinneren aan hun joviale vrijgevigheid, zodat je ze in het stemhokje hun stem geeft.

Dora gratis pennen 1

Laatst kreeg een neef een potloodje cadeau, waarmee hij in de bus eerst een vragenlijst had ingevuld. Het was een klein potloodje, maar toch goed voor jaren schrijf- en tekenplezier. Veel bedrijven geven graag pennen weg, en dringen zich bijna aan je op, zeker nu de economie weer beter gaat. Niet weigeren: gewoon aannemen! Misschien vind je dat je al zovéél pennen in huis hebt. Maar je weet één ding heel zeker: elke pen raakt een keer leeg. Wees daarop voorbereid, met een extra voorraadje.

Balie

Zie je ergens op een balie een bekertje met pennen staan, dan mag je ervan uitgaan dat je er eentje van mag meenemen, als je erom vraagt. En als je je ervoor geneert om dat zomaar te doen, klop dan op al je zakken en vraag de mevrouw achter de balie: ‘Ach, ik wil wat opschrijven. Mag ik deze pen even lenen, en heeft u een stukje papier?’ Kijk na het opschrijven verrukt naar de pen en zeg: ‘Wat een leuke pen!’ Wedden dat de mevrouw zegt: ‘Oh, neem maar mee, hoor.’

Zeg nooit nee tegen een gratis pen of potlood, dan heb je altijd een voorraadje. En zelfs als ze leeg zijn hebben leuke pennen nog een bepaalde waarde. Er zijn namelijk verzamelaars die lege pennen kopen en verzamelen, bijvoorbeeld op rommelmarkten. Hoe leuker de pen, hoe hoger de prijs. Had je niet gedacht, hè?

schrijven

LEES MEER:   Verleng het schrijfleven van een stift of pen, door ‘m op de kop te bewaren:

http://www.dora-besparen.nl/tip-van-de-dag/schrijf-door-met-een-stift-op-zn-kop/

 

Dit vind je misschien ook leuk...