OOK TUINGEREEDSCHAP MOET JE ONDERHOUDEN

Tijdens het zomerseizoen vraagt je tuin veel onderhoud. Er moet geplant, gesnoeid en gemaaid worden. De gereedschappen die je daarvoor nodig hebt, hebben af en toe wat aandacht nodig. Daardoor gaan ze langer mee, en dat bespaart je geld. Bovendien is het prettiger werken met goed onderhouden tuinspullen. Hier een aantal tips:

Dora tuingereedschap 1

  • Zorg voor een regelmatig drupje olie. Zelfs een simpele snoeischaar of heggenschaar heeft bewegende delen die rond een as draaien. Doe daar af en toe een drupje olie op. Een grasmaaier kan niet zonder een beetje olie op z’n tijd. Dat geldt helemaal voor elektrische apparaten zoals elektrische heggenscharen. Raadpleeg beslist de pagina over onderhoud in de handleiding. Naaimachineolie, kruipolie of siliconenspray zijn prima geschikt om de bewegende delen te smeren.
  • Verwijder aarde en plantenresten. Na verloop van tijd kunnen zich op een snoeischaar resten van plantensappen ophopen. Aan grasmaaiers plakt vaak veel gras. Klei en aarde blijven aan spades, harken en schoffels hangen. Voor je het weet is het een harde korst. Veeg of schuur aarde en plantenresten weg, en reinig de kale metalen oppervlakken eventueel met wat olie. Veeg de olie goed af, zodat die niet op je planten komt.
  • Let op de steel. Houten stelen zitten vaak aan de gereedschappen met schroeven of spijkers. Doordat je tijdens het werken kracht zet, kunnen die spijkers of schroeven los raken. Let daar op. Als het hout onderaan wat vergaan is, zaag dan het slechte gedeelte eraf, en bevestig het metalen gedeelte weer aan het ‘verse’ stuk hout. Meestal heb je meer dan genoeg steel over.

Dora tuingereedschap 2

Voor alle gereedschappen geldt: regelmatig onderhoud verlengt de levensduur en verhoogt het bedieningsgemak. Dat onderhoud kost weinig tijd en weinig geld, maar als je er af en toe werk van maakt, bespaart het je beslist geld.

LEES MEER:   Als je toch bezig bent, geef dan ook je fiets een drupje olie:

http://www.dora-besparen.nl/tip-van-de-dag/onderhoud-reparatie/laat-je-fiets-niet-roodroesten-2/

 

Dit vind je misschien ook leuk...