OP JOUW BUREAU IS VEEL GRATIS

De meeste mensen hebben wel een plekje waar ze regelmatig hun administratie doen. Er zijn ook mensen die thuis een deel van hun werk verrichten. Ook die hebben ergens een bureau, waaraan ze dat werk doen. Een bureau heeft allerlei bureauartikelen nodig, zoals een nietmachine, een ponsapparaat voor de gaatjes, schrijfpapier, mappen en ordners.

Dora pennenbakje

Al die spullen hoeven niet duur te zijn. Bij een goedkope winkel als Action zijn de kantoorartikelen erg goedkoop, en bovendien van goede kwaliteit. Maar er zijn ook kantoorspullen die je helemaal voor niets kunt krijgen. We geven je een aantal voorbeelden:

  • Pennen   Als je er een beetje op let, dan zie je overal gratis pennen. Bijvoorbeeld tijdens de aankomende verkiezingen: het minste wat de partijen je tijdens hun campagnes kunnen aanbieden, is een pen met logo. Houd de politieke kraampjes in de gaten. Soms staat er zomaar een beker met balpennen ergens op een balie. Vraag maar gewoon of ze zo’n pen mag hebben. Kijk er maar heel blij bij, dan is het antwoord meestal: ja!
  • Paperclips   Zeker als je ergens werkt waar veel papieren stukken en dikke brieven worden verstuurd en ontvangen, dan zit er vaak een paperclip in de linkerbovenhoek. Bewaar die paperclips in een bakje en je hebt altijd een clip binnen handbereik.
  • Elastiekjes   Er zitten overal elastiekjes omheen: om snijbloemen, om een stuk ingepakte kaas bij de kaasboer op de markt, en om postpakketjes. Verzamel die gratis elastiekjes, voor hergebruik aan jouw bureau.
  • Kladpapier   Printjes zijn vaak aan één kant geprint. De achterkant is dan leeg. Maak een stapeltje van lege achterkantjes, jaag er aan de bovenrand drie nietjes doorheen, en je hebt een gratis kladblok.
  • Pennenbakje   Dadels worden wel eens aangeboden in langgerekte bakjes van piepschuim, ideaal op lengte voor de gemiddelde pen. Dadels opeten, bakje afwassen, en gebruiken als pennenbakje.

viltstift

Als je er aandacht voor hebt, dan zie je op de meest gekke plaatsen gratis spullen die je voor je kantoortje kunt gebruiken. Het is gewoon een kwestie van de knop in je hoofd omzetten. Opeens zie je het. Lang leve gratis!

Dora viltstift op z'n kop klein

LEES MEER:   Viltstiften moet je meestal kopen, maar met wat trucjes kun je er veel langer mee schrijven:

http://www.dora-besparen.nl/tip-van-de-dag/knutselen-zelf-doen/zet-je-viltstift-op-zn-kop-of-vul-m-bij/

 

Dit vind je misschien ook leuk...