PLAK JE BANDEN ZELF

TANTE DORA

Er zijn nog hele volksstammen die niet weten hoe je een lekke fietsband moet plakken. Dat is jammer, want elke binnenband gaat een keer lek, en als je ieder gaatje moet laten behandelen door een gediplomeerde fietsenmaker, dan kost je dat veel geld. Bovendien moet je je fiets met platte band eerst naar de fietsenmaker zien te krijgen, en die zitten tegenwoordig niet meer in elke wijk. Doe het zelf! Wat zeg je? Heb je het nog nooit gedaan? Dan leer je het maar. Makkelijk, via het internet.

Dora lekke band

Wat heb je nodig, als bandenplakbeginneling met twee linker handen?

  • Een reparatiedoos van de firma Simson. Die bevat drie bandelichters, enige velletjes plakkertjes, een tube solutie, schuurpapier om de binnenband op te ruwen, en vaak ook nog materiaal om de buitenband aan de binnenzijde enigszins te herstellen en een stukje ventielslang. Dit is al het materiaal dat je nodig hebt, plus een emmer met water om het gaatje op te sporen.
  • Een computer voor de bandenplaklessen. Typ het zoekwoord ‘banden plakken’ in op YouTube, en je krijgt een hele waslijst met filmpjes die jou nauwkeurig duidelijk maken hoe het moet. Kijk en leer, en doe het na. En bespaar. Zo simpel is het.

Er is nu geen enkel argument meer, waarom jij jouw lekke band niet zelf zou kunnen plakken. Jammer, hè?

fiets met derailleur

LEES MEER:   Als je toch een bandenplakdoosje koopt, vraag dan meteen om een spuitbus siliconenspray. Ook erg handig voorde fietser:

http://www.dora-besparen.nl/tip-van-de-dag/dora-tip-van-de-dag/altijd-in-huis-siliconenspray/

 

Dit vind je misschien ook leuk...