RED DAT HALFLEGE PAPIER

Soms zijn bespaartips simpelweg beeldschoon in hun eenvoud. Je denkt er eigenlijk niet bij na, dat je feitelijk heel fijn aan het besparen bent. Met centen, of zelfs halve centen tegelijk loopt de teller van jouw spaarzaamheid langzaam op. Tot grote hoogten. Tijd om weer eens een oude bespaartip van tante Dora voor het voetlicht te brengen. Dat heeft deze ster gewoon verdiend.

Let er eens op: werk je ook op een kantoor waar iedereen de foute of overtollige printjes en kopietjes zomaar in de oudpapierbak gooit? Terwijl de achterkant nog mooi maagdelijk wit is? Best wel zonde, van die onbeschreven achterkant. Tijd om het halfvolle papier te redden!

Vis

Simpeler kan het niet zijn: vis de eenzijdig bedrukte papiertjes uit de oudpapierbak, leg ze met de lege kant naar boven, en sla er aan de bovenrand een half dozijn nietjes doorheen. Kijk eens aan: kosteloos een prima klad- en notitieblok, op de nietjes na helemaal gratis. Als je er niet teveel privédingen op schrijft, kun je het schrijfblok na gebruik gewoon bij het oud papier zetten. Maar dan zijn tenminste beide kanten van het papier gebruikt.

Bovendien kun je papier ook gewoon aan de achterkant eenzijdig bedrukken, in de printer of het kopieerapparaat. Zet desnoods een streep door de tekst aan de voorkant, zodat je niet in de war raakt over de tekst waar het om gaat. Papier is niet heel duur, maar alle kleine beetjes helpen. Elke dag een dubbeltje besparen zorgt aan het eind van het jaar voor een opbrengst van € 36,50. Daar kun je met z’n tweeën gemakkelijk uitgebreid van lunchen.

LEES MEER: Vroeger had je geen printer, maar wel een typmachine:

DE TYPMACHINE

Dit vind je misschien ook leuk...

1 reactie

  1. Ikkelien schreef:

    Mijn man heeft een klusbedrijf en we krijgen eigenlijk elke dag wel post, meestal in een grote enveloppe (A5 formaat). Ik maak de post altijd netjes open en bewaar de lege enveloppen. Deze leg ik op een stapeltje met de witte kant naar boven en aan de bovenkant zet ik ze aan elkaar vast met een papierclip.
    Vervolgens gebruik ik dit als kladblok…
    Groet, Ikkelien