REPAIR CAFÉ BESTAAT IN 2016 AL 7 JAAR

Je hebt van die items op Zuinig met tante Dora, die je eigenlijk om de zoveel tijd zou moeten herhalen, zo belangrijk zijn ze. Zo hebben we het met enige regelmaat en bij diverse gelegenheden over het onvolprezen instituut dat Repair Café heet. Onder het motto: ‘Weggooien? Mooi niet!’ coördineert de landelijke organisatie van Repair Café plaatselijke avonden, waarop mensen hun kapotte spullen voor reparatie kunnen aanbieden. Het Repair Café vierde vorige maand zijn zevenjarig jubileum.

dora-repair-cafe

De kern van deze reparatiecafé’s zijn vrijwillige experts met verstand van techniek, die bezoekers helpen bij de reparatie van hun meegebrachte kapotte elektrische apparaten, speelgoed, kleding, meubels en zelfs fietsen, die anders zonder pardon zouden worden weggegooid of afgedankt. Die hulp is gratis. Alleen de kosten voor de materialen worden in rekening gebracht, als die er zijn. Ook mensen die niets te repareren hebben, kunnen aanschuiven, een kopje koffie of thee meedrinken, en meekijken in het café. En mee-leren, want dat is een belangrijk doel van de Repair Cafés, hier in Nederland en wereldwijd: de kennis van en de vaardigheid in het repareren van spullen vergroten.

Milieu

Wie gebruiksvoorwerpen repareert en ze daarom weer kan gebruiken, gooit ze niet weg. Daardoor wordt het milieu in belangrijke mate gespaard. En je portemonnee wordt eveneens ontzien, zegt tante Dora er maar even bij. Kun je nagaan, hoeveel grondstoffen, energie en vooral ook: hoeveel geld de vele Repair Cafés in ons land en in andere landen van de wereld al hebben uitgespaard! Een goede aanleiding om eens te kijken of er binnenkort een reparatiecafé bij jou in de buurt wordt gehouden. Kijk voor de agenda op de site van de landelijke organisatie, en lees meer over deze mooie instelling: https://repaircafe.org/

logo repaircafe

LEES MEER:   Zelf doen en zelf maken is leuk en het spaart de portemonnee:

http://www.dora-besparen.nl/gedachte-van-de-dag/het-nut-van-nuttige-handwerken/

 

Dit vind je misschien ook leuk...