SCHIK JE BLOEMEN ZELF EN BESPAAR

Sommige mensen malen er niet om, maar voor velen is een mooie bos bloemen op tafel een ding om naar uit te kijken. Een bos bloemen hoeft niet perse een fortuin te kosten, zeker niet op de markt of in de supermarkt. Voor een knuistje met euro’s heb je al een struis. Het wordt anders, als je een bloemstuk koopt. Want dan zijn de bloemen ‘geschikt’, en dat vergt de arbeid van een gediplomeerd bloemschikker. Voor die vakkundige handeling moet je dokken. Voor een bloemstuk betaal je al snel vijftien tot twintig euro, terwijl er slechts voor een paar euro bloemen in de bloemschikking zitten. Je betaalt voor het schikken.

Dora bloemschikken 1

Dat kan anders. Je kunt ook zelf je bloemstuk samenstellen en maken, voor een fractie van het bedrag dat je in de bloemenwinkel moet betalen. Het is niet zo moeilijk om te leren, en de hulpmiddelen die je ervoor nodig hebt, zoals prikkers en oase, zijn voor weinig geld te koop in het goedkope warenhuis. Een leuke bak of vaas is niet zo’n probleem, en kan desnoods voor weinig geld in het kringloopcentrum worden gekocht.

Tips

Hoewel bloemschikken niet moeilijk te leren is, is het zinvol als je wat tips krijgt. In veel wijk- en activiteitencentra worden cursussen bloemschikken aangeboden. Soms zijn die gratis. Maar je kunt ook zelf op zoek gaan. In de bibliotheek staan planken vol boeken over bloemschikken. En zelfs op internet kun je terecht voor informatie en tips. Typ op YouTube het zoekwoord ‘bloemschikken’ in, en je krijgt letterlijk duizenden hits, van experts die voor de camera geduldig uitleggen hoe je iets moois maakt van jouw bloemetje van de markt.

Het is de vraag die elke rechtgeaarde bespaarder zich vaak stelt: waarom zou je veel geld betalen voor iets dat je zelf kunt leren? Dat geldt ook voor bloemschikken. Bloemschikken voor jezelf, of als cadeautje voor iemand bij wie je op visite gaat. Bovendien is het heel leuk om te doen. Win win, dus.

Dora bloemschikken 2

LEES MEER:   Je kunt zelfs bloemschikken met bloemen die langs de kant van de weg of die in jouw tuin groeien. Ikebana, de Japanse stijl van bloemschikken, is daar heel geschikt voor:

http://www.dora-besparen.nl/tip-van-de-dag/dora-tip-van-de-dag/leer-ikebana-japans-bloemschikken/

 

Dit vind je misschien ook leuk...