SCHIMMELS EN BACTERIËN HOUDEN NIET VAN DE ZON

Bacteriën, schimmels en fruitvliegjes houden niet van de zon. Zonlicht is dodelijk voor ze. Als iets lang in de zon heeft gestaan, zijn de vieze kiemen dood. Nu de zon met optimale stralingskracht op de aarde brandt, kun je ontsmetten met de zon. Bijvoorbeeld het bakje waarin je in de keuken het groene keukenafval bewaart, voordat je het in de grote groene kliko gooit. De schillen en etensresten kunnen na enige tijd zo onaangenaam gaan stinken, dat je de stank zelfs niet meer uit het plastic krijgt.

Dora zonontsmetten

Sop het bakje met een normaal schoonmaakmiddel uit, droog het af, en zet het in de zon, met de opening naar de zon toegekeerd, zodat het zonlicht er diep in kan doordringen. Als de zon draait, draai je de bak mee, zodat het ontsmettingsproces zo lang mogelijk duurt. Je zult merken: na dit zonnebad is de bak reukloos en blijft dat ook lange tijd.

Ook muffe handdoeken worden weer dauwfris, als je ze een dag aan de zon blootstelt. Schimmels en bacteriën schrompelen ineen onder invloed van ultraviolette straling. Herhaal de behandeling desnoods wat vaker, als de muffigheid hardnekkig is. Uiteindelijk winnen jij en de zon. Het zonnebad zelf kost niets, en je bent niet gedwongen om textiel weg te gooien omdat het muf stinkt. Win win!

LEES MEER: Honderd jaar geleden kreeg de huisvrouw haar witte kleding weer blinkend wit, ook met behulp van de zon:

http://www.dora-besparen.nl/verder/doras-ding/de-bleek/

 

Dit vind je misschien ook leuk...

1 reactie

  1. Sopdet schreef:

    Interessant om in het achterhoofd te houden, ga ik zeker eens uitproberen met de gft.