SCHOON EN VETVRIJ MET WASBENZINE

In een spaarzaam huishouden staat altijd een fles wasbenzine, in het goede gezelschap van een berg oude lapjes. Wasbenzine ontvet en reinigt als de beste, en kan dikwijls voorkomen dat je spullen moet weggooien, of dure reinigingsbeurten moet betalen. Waarvoor kun je wasbenzine zoal gebruiken?

Dora vlek

  • Jakkes, een vette vlek in je colbert! Eigenlijk zou je het jasje naar de stomerij moeten brengen, om het chemisch te laten reinigen. Gebruik het spul dat chemische reinigingsbedrijven ook gebruiken: wasbenzine. Drenk een schoon katoenen doekje in een beetje benzine, en wrijf met draaiende bewegingen over de vlek. Al snel is het doekje vet, en de colbert vlekvrij. Nog even nawrijven met een droge en schone doek, en je ziet er geen barst meer van. Pingping, kassa! Een dure chemische reiniging is niet meer nodig.
  • Krijg je jouw fornuis niet meer echt schoon? Blijven er in de hoekjes randjes vet zitten? Ziet de oven eruit als een permanente vetvlek? Loop je in de winkel al te speuren naar dure spuitbussen met spul waarmee je het fornuis eindelijk weer schoon denkt te krijgen? Niet doen, neem gewoon wasbenzine. Een schoon doekje met wat wasbenzine doet wonderen. Je hoeft, als het goed is, niet eens te schuren. De vettigheid smelt als sneeuw voor de zon. Voor heel weinig geld, want een fles wasbenzine is veel goedkoper dan al die dure reinigingsmiddelen.
  • Schoensmeervegen op het linoleum, zwart geworden smeerolie op je kleren, een heel erg vieze fietsketting, of olie op de autostoelen: gebruik wasbenzine om het weg te poetsen. Goedkoper kan het niet. Schoner kan het niet. Een enkele veeg met een doekje met wasbenzine en je bent vaak al klaar. Als je onbehandelde metalen onderdelen ontvet met benzine, zoals een fietsketting, vergeet dan vooral niet om het metaal weer in te vetten. Anders breekt geheid de roest uit.

wasbenzine

Wasbenzine is niet duur, het is gemakkelijk in de toepassing, en het voorkomt het gebruik van dure schoonmaakproducten, of een dure chemische reiniging. Het loont dus de moeite en de investering om zo’n fles in huis te halen. Zorg tijdens het schoonmaken wel voor voldoende ventilatie, anders word je al snel draaierig. En schoonmaken met benzine en roken gaan slecht samen, om begrijpelijke redenen.

LEES MEER:   Doe nu onderhoud aan je fiets, nu het mooie jaargetijde weer aanbreekt:

http://www.dora-besparen.nl/tip-van-de-dag/dora-tip-van-de-dag/fiets-uit-het-vet/

 

Dit vind je misschien ook leuk...