SLIM: SCHOEN- EN LAARZENSPANNERS

Zeker in dit seizoen van regen en smeltende sneeuw is het goed om extra aandacht te besteden aan je schoenen en laarzen. Ook omdat je er geld mee spaart. Verwaarloosde en afgetrapte schoenen moet je vervangen. Een beetje netjes onderhouden winterschoenen en -laarzen gaan veel langer mee, waardoor je je geld in je portemonnee kunt houden. Poetsen is al een goed begin. Maar het wordt helemaal perfect met schoen- en laarzenspanners.

Dora schoenspanners

Winterschoenen zijn meestal van stevig leer gemaakt, maar door het dragen vervormen ze langzamerhand. De neuzen gaan bijvoorbeeld een beetje omhoog staan, omdat je de voet telkens buigt tijdens het lopen. Daardoor ontstaan ook diepe plooien in het bovenleer, die er niet zo snel meer uitgaan. Als je jouw schoenen zomaar opbergt, gaan de omhoog staande neuzen en de plooien er nooit meer uit. Er is maar één oplossing: schoenspanners!

Veer

Door de veer in de schoenspanner wordt de schoen weer op spanning gebracht, net als toen hij op de schoenmakersleest werd vervaardigd. Vooral als je een schoen vlak na het dragen wegzet met een schoenspanner, blijven zool en bovenleer mooi in vorm. Daardoor zien ze er minder snel afgetrapt uit, en heb je minder snel de neiging om maar weer een nieuw paar (dure) schoenen te kopen.

Voor laarzen heb je speciale laarzenspanners. Die zijn bedoeld voor de schacht van de laars. Als je laarzen na het dragen zomaar opbergt, klappen de schachten vaak om en verliezen ze hun vorm. Met laarzenspanners blijft de vorm behouden. Als je je laarzen wegzet, doe er dan eerst schoenspanners in, voor het schoengedeelte. En doe er vervolgens laarzenspanners in, voor de schacht. Vaak hebben laarzenspanners een haakje om de laarzen aan op te hangen. Zo blijft de vorm ideaal behouden.

dora-laarzenspanners

Schoenspanners en laarzenspanners komen per paar en zijn niet duur. Bij de goedkope huishoudwinkel zijn schoenspanners soms voor een paar kwartjes te krijgen, de laarzenspanners voor luttele euro’s. Bovendien gaan ze een leven lang mee. Meestal zijn ze van plastic, met een metalen veer. Let ook op rommelmarkten, waar soms antieke houten schoenspanners worden aangeboden. Omdat schoenspanners je schoenen echt sparen, bespaart die kleine uitgave uiteindelijk heel veel geld.

LEES MEER:   Denk ook eens aan rubberlaarzen. Daar kun je lekker mee door de plassen spatten, zonder je zorgen te maken:

http://www.dora-besparen.nl/tip-van-de-dag/stap-onbezwaard-door-de-regenplassen/

 

Dit vind je misschien ook leuk...

2 reacties

  1. Zuinigeman.nl schreef:

    Ik gebruik houten schoenspanners (van een duur schoenemerk) het haalt ook de vieze luchtjes uit mijn schoenen. Het kost wel wat, maar je schoenen blijven langer mooi.

  2. Tineke schreef:

    Je hebt gelijk. Door de spanners gaan de schoenen inderdaad langer mee.