SNEEUW EN NATTIGHEID: DENK AAN JE SCHOENEN!

Ik zie wat jij niet ziet, en het is wit! Leuk, die sneeuw, maar voor je schoenen is het een ramp. Zeker als de sneeuw weer gaat smelten, zoals de weermensen ons voorspellen. Bovendien wordt er hier en daar zout gestrooid, en dat is echt de pest voor leer. Hier een aantal tips, om je kostelijke en kostbare schoenen te sparen, waardoor je er langer mee doet, en veel geld bespaart:

dora-smeltende-sneeuw

  • Zorg dat je leren schoenen behandeld zijn met een waterafstotend middel. Dat zit meestal in een spuitbus, en is voor weinig geld bij goedkope winkels als Action te krijgen. Spuit het na het poetsen op de schoenen, en laat het enige tijd inwerken. Het helpt beslist.
  • Draag liever rubber laarzen of zelfs moonboots, als er in de straat kleddersneeuw ligt. Smeltwater, zout en andere narigheid hebben geen vat op rubber. Als je je broek in de schachten van de laarzen stopt, blijven ook je broekspijpen droog.
  • Houd je stoepje sneeuwvrij. Wat gij niet wilt dat u geschiedt, doe dat ook een ander niet, zei tante Dora altijd. Jij wilt ook niet door sneeuwprut lopen, en bent blij als een ander zijn of haar straatje sneeuwvrij houdt. Toch? Als iedereen meedoet, dan scheelt dat een boel, ook wat betreft glij- en valpartijen. En je weet: goed voorbeeld doet volgen. Als jij je stoep schoon maakt, volgen de buren misschien wel jouw voorbeeld.
  • Als je schoenen toch nat zijn geworden, leg ze dan niet op de verwarming. Daar kan leer echt niet tegen. Laat ze in een niet te warme kamer drogen op een oude krant. Stop ook verfrommelde kranten in de schoenen. Die zuigen het vocht goed op. Ververs de krantenproppen elk uur, en binnen een dag zijn je schoenen weer droog. Daarna wel snel poetsen, om het leer te voeden.

Dora schoenen waterdicht klein

 

Natte sneeuw is een ramp voor je schoenen, maar met enig overleg heb je niet veel last van die ramspoed. Daardoor gaan je schoenen langer mee, en dat scheelt je geld. Een klein beetje aandacht kan je best veel geld schelen. Maar dat is vaak zo, als het om besparen, leven en genieten gaat.

Dora ijspegels

LEES MEER:   Het raadplegen van de Buienradar kan ook helpen om geld te besparen. Lees er alles over:

http://www.dora-besparen.nl/naar-buiten/een-dagje-uit/raadpleeg-de-buienradar-fiets-meer-en-bespaar/

 

Dit vind je misschien ook leuk...