SPAAR LEUKE SCHAALTJES, BAKJES EN MANDJES

TANTE DORA

‘Het oog wil ook wat’, zegt tante Dora altijd. Zeker als je zit te eten, kijkt het oog graag mee. Van iets dat lekker smaakt EN er lekker uitziet wordt meer genoten, dan van lekker eten dat fantasieloos in een saaie bak wordt geserveerd. De leden van het Tante Dora Kook Team (TDKT) zijn zich daar erg van bewust. De foto’s bij de Voedselbankrecepten en andere artikelen over koken worden nadrukkelijk een beetje mooi opgenomen. Er ligt een sjiek kleedje onder, en de borden en schalen hebben een leuk motiefje of zijn anderszins aantrekkelijk. De ingrediënten worden gepresenteerd in rustieke mandjes en geinige bakjes.

Dora schaaltjes

Het scheelt echt, als je aan je servies en eetgerei wat meer aandacht besteedt. Zelfs een eenvoudige maaltijd van spullen van de Voedselbank wordt een koningsmaal, als je alles opdient in mooie schalen en borden, en het opschept met hippe lepels, vorken en taartscheppen. Nu zul je misschien zeggen: ja, maar al die mooie spullen kosten veel geld en dat heb ik niet. Maar dat klopt niet helemaal.

Leuk theekopje

Kijk eens wat beter om je heen: soms heb je mooi eetgerei in handen, maar heb je het niet in de gaten. Als dat leuke theekopje per ongeluk stukvalt, heb je in ieder geval het leuke schoteltje onder het leuke theekopje nog. Gooi het niet weg, maar gebruik het aan tafel of in de keuken. Soms worden producten in de winkel verpakt in aardige bakjes van aardewerk, of in mandjes van dun hout of ander natuurlijk materiaal. Gooi die niet weg, maar hergebruik ze.

Ook rommelmarkten zijn goede bronnen om goedkoop aan bijzonder servies te komen. Rommelmarkten zijn wat dat betreft aantrekkelijker (en goedkoper) dan bijvoorbeeld Marktplaats, omdat je echt kunt ‘rommelen’. Op rommelmarkten zit het leukste en goedkoopste keukengerei meestal in de dozen die half onder het marktkraampje geschoven zijn, omdat zelfs de verkopers het ‘rommel’ vinden. Maar misschien zit er juist die nostalgische opscheplepellepel of dat kekke bakje in, die jij zoekt voor jouw eettafel.

Dora schoteltjes klein

Uiteindelijk kun je leuke spullen voor de eettafel ook zelf maken, zoals onderzetters van restjes verweerd hout, gekke gehaakte eierwarmers of placemats van oude gordijnen. Die heeft niemand anders in de wereld, en ze maken alleen al daarom de eettafelbelevenis helemaal uniek. Zonder dat het veel kost.

LEES MEER:   Iets dat je in ieder geval zelf kunt maken, is een kruidenrekje. Meer dan een figuurzaag heb je niet nodig:

http://www.dora-besparen.nl/tip-van-de-dag/dora-tip-van-de-dag/investeer-in-een-kruidenrek/

 

Dit vind je misschien ook leuk...