SUPERLIJM SUPERHANDIG

Zuinig met tante Dora startte bijna 3,5 jaar geleden, in maart 2014. De tweede tip van de allereerste week van Dora ging over de grote voordelen van superlijm. Misschien is het een idee om die oertip nog eens te herhalen? Want hij is nog steeds heel erg zinvol, zelfs na zovele jaren. Hier komt ‘ie:

Dora lijm 1

Het meest handige gereedschap voor de besparende mens is een voorraadje superlijm. Je kunt superlijm voor superweinig geld kopen in een aantal goedkope warenhuizen. Vaak betaal je niet meer dan drie kwartjes voor een verpakking met zes kleine tubes. De tubetjes hebben een fijn spuitmondje, waarmee je de lijm heel precies kunt doseren.

Met superlijm kun je alles repareren: hout, aardewerk, kapotgevallen tuinkabouters en zelfs schoenen. Wij kennen iemand die zijn schoenen tot wel drie keer met superlijm heeft gerepareerd. Hij draagt ze nog steeds. Je ziet er niks van.

Superlijm plakt alles, dus ook je vingers. Superlijm is supersterk, dus pas er een beetje mee op. Werk alleen op een ondergrond die je niet kunt ruïneren, en leg er bovendien een krantje onder. Draag rubberen handschoenen, en laat er geen kinderen mee kliederen. Handig spul, die superlijm, maar ook een gemeen goedje soms.

kleine lijmtang

Nou, was dat een goeie tip, of was dat een goeie tip? Wij zijn er nog steeds trots op, in ieder geval.

LEES MEER:   Je kunt ook te lang doorgaan met repareren:

http://www.dora-besparen.nl/tip-van-de-dag/het-repareren-van-dingen-heeft-ook-zn-grenzen/

 

Dit vind je misschien ook leuk...