TABLETTEN VOOR GEBITSREINIGING ZIJN VOOR MEER DINGEN BRUIKBAAR

Bruistabletten waarmee je kunstgebitten en andere gebitsprothesen schoonmaakt, maken ook andere dingen heel goed schoon. Het heeft dus zin om zo’n buisje bruistabletten in je gootsteenkastje te bewaren, ook als je al je tanden nog hebt. Want je krijgt voor heel weinig geld dingen schoon, die je anders misschien in je wanhoop zou weggooien. Dat bespaart je dus geld.

dora-bruistablet

Hier een aantal schoonmaakklusjes, met gebitsbruistabletten in de hoofdrol:

  • Bruine koffie- en theevlekken krijg je met de tabletten niet alleen uit een kunstgebit, maar ook uit kopjes en theepotten. Doe water in de bruin geworden pot of mok, en voeg een tablet toe. Laat maar even staan bruisen, desnoods een aantal uren. Ten slotte met een doekje of borstel schoonmaken en afspoelen met water.
  • Als je mooiste glazen vaas na jaren gebruik verkalkt en vervuild is, vul dan de vaas met water en voeg een tablet toe. Bij hardnekkige vlekken laat je alles desnoods een nachtje staan. Het helpt als je na de behandeling met het bruistablet met een afwasborstel kunt nabehandelen. Maar bijvoorbeeld vazen met een nauwe hals (waar geen borstel inpast), worden uiteindelijk ook brandschoon met zo’n reinigingstablet. Misschien moet je de behandeling enige malen herhalen, maar het gaat je lukken.
  • Ook als je ander glaswerk hebt dat moeilijk van binnen te reinigen is, zoals een antieke wijn- of whisky-schenkfles, kan een bruistablet helpen. Breek het tablet eventueel in kleinere stukken, als het niet heel door de hals kan.
  • Aangekoekte pannen! De aankoek verdwijnt niet vanzelf als sneeuw voor de zon, maar een nachtje in de bubbeltjes maakt de daaropvolgende schoonmaakklus wel veel gemakkelijker.
  • Omwikkel een verkalkte douchekop met een plastic zakje, gevuld met water en een bruistablet. Binnen een uurtje of twee is de aanslag al weg.
  • Ook de toiletpot wordt lekker schoon, als je een gebitsreiniger in het water gooit. Na een nachtje inweken is de pot zichtbaar schoner, zonder schrobben.

dora-ontkalken

Enzovoort, enzovoort. Sla desnoods zelf eens aan het experimenteren. Het aloude gebitsbruistablet is een manusje van alles, en niet alleen voor gebitten. Bovendien zijn de tabletten spotgoedkoop. Soms heb je dertig tabletten voor nog minder dan een euro. Laat de bubbels het werk doen, dan kun jij je met wat anders bezighouden. Ook fijn.

LEES MEER:   Zo’n kwetsbare thermosfles of -kan wordt ook veilig schoon met een reinigingstablet:

http://www.dora-besparen.nl/gedachte-van-de-dag/de-thermosfles-voor-warme-en-koude-dranken/

 

Dit vind je misschien ook leuk...

1 reactie

  1. Ikke3015 schreef:

    Ik heb de gebitsreiniger bij het wasmiddel om de vitrage weer wit te krijgen. In een emmer en lekker laten weken die vitrage, samen met een bruistabletje.