TREK ZO’N LELIJKE LUS UIT HET ZICHT

Nog even, dan lopen we weer de hele dag in een overhemd of een T-shirt. Maar de aankomende week sommige dagen even niet. Het regent dan stevig en zon zien we niet. Dan is het echt truienweer. Maar wat doe je, als je trui bij het snoeien achter een tak blijft hangen, en er een lelijke lus uit het breiwerk wordt getrokken? Het ziet er niet erg netjes uit. Gelukkig kun je er wat tegen doen. Het enige dat je nodig hebt, is een haaknaald.

De losgetrokken lus zit meestal aan de buitenkant, omdat je normaal gesproken aan de buitenkant aan een spijker of tak blijft hangen. De lus gaat niet meer weg, het breisel is hier permanent beschadigd. De beschadiging gaat meestal niet verder, maar het ziet er niet fraai uit, zo’n losse draad die uitsteekt.

Naar achteren

Steek een haaknaald van binnenuit naar buiten, precies op de plek waar de lus zit. Met de haak van de naald pak je de lus en trekt hem door het breisel heen naar achteren, tot de lus aan de binnenkant zit. Door de vorm van de haaknaald gaat dat gemakkelijk. De lus blijft dus, maar je ziet hem niet meer. Zo simpel gaat dat. Daarom is een haaknaald een handig ding in de naaidoos.

LEES MEER: Wie een beetje handig is (wordt) met naald en draad, kan veel geld besparen:

KNOPEN AANZETTEN, NAADJES VASTZETTEN EN BESPAREN

Dit vind je misschien ook leuk...