WATER VOORKOKEN IN DE WATERKOKER

TANTE DORA

De elektrische waterkoker is een heel efficiënt apparaat om water tot koken te brengen. Als je water in een pan of in een fluitketel boven de gasvlam van je fornuis heet maakt, wordt zestig procent van de energie omgezet in warm water. Volgens de experts zet een elektrische waterkoker negentig procent van de energie om in warmte.

waterkoker

Je kunt dat zelf ook heel goed proefondervindelijk ontdekken. Zet een hoeveelheid water in een fluitketel op het gasfornuis. En doe eenzelfde hoeveelheid water in de waterkoker. Wedden, dat het water in de waterkoker twee keer zo snel kookt? Dat verschil kun je gebruiken, door water vóór te koken in de waterkoker. Denk bijvoorbeeld aan water voor rijst en pasta, of voor een eigen gemaakte soep. Gewoon eerst in de elektrische waterkoker, en als het water kookt: in de pan. Snel de volle gasvlam eronder, en het komt razendsnel aan de kook.

waterketel

Deze methode scheelt niet alleen energie, maar het scheelt ook tijd. De kooktijd van sommige gerechten kan flink worden verkort. De pan met eten staat eerder op tafel, en daardoor houd je meer tijd over voor andere dingen. Voor een lekker toetje, misschien?

LEES MEER: Als je water met veel moeite heet maakt, dan moet je zuinig omgaan met dat hete water. Hergebruik je energie:

http://www.dora-besparen.nl/tip-van-de-dag/dora-tip-van-de-dag/hergebruik-kookwater/

http://www.dora-besparen.nl/tip-van-de-dag/dora-tip-van-de-dag/gebruik-je-goeie-sopje-voor-nog-wat/

Dit vind je misschien ook leuk...