WEG MET STINKIE KLEDING: HUP NAAR BUITEN!

Na een lange winter in de kledingkast te hebben gehangen, wordt kleding wel eens een beetje muf. Vooral kleding die chemisch moet worden gereinigd en daarom niet elke week meedraait met de bontwas, zoals colberts, lederen jasjes en dure kamgaren broeken, kan wel eens gaan ruiken als een oude hondenmand. Je bent dan snel geneigd om het muffe goed inderdaad naar de stomerij te brengen. Dat kost een boel geld tegenwoordig. Terwijl een gratis bad in de frisse lucht vaak wonderen doet.

Dora waslijnen

 

Zeker nu de temperaturen hoger worden, de zon zich wat vaker en langer laat zien, en de regen minder vaak valt, kun je smelly kleren best een paar uurtjes buiten hangen. Een zonnige, droge en winderige dag is ideaal. Mep desnoods eerst het stof uit de jassen en colberts met een mattenklopper. Schrik niet van de stofwolken! Stof zorgt vaak voor muffigheid. Hang de kleren daarna aan haakjes op, bijvoorbeeld aan de waslijn.

Oude winterlucht

Vervolgens blaast de wind de rest van het stof en de oude winterlucht uit de textielvezeltjes. En vergeet de zon niet! Bacteriën, stofmijten en schimmels houden niet van zon, zelfs van niet een bleek voorjaarszonnetje. Van zonnestralen gaan ze hartstikke dood, en kunnen niet langer hun stinkie werk doen. Hup weg, vieze bacillen en andere onderkruipsels!

waslijn 1

 

Je zult merken dat je kleding na een middagje baden in zon en wind weer dauwfris ruikt. Voorlopig hoeft het spul nog niet naar de stomerij, en houd jij je goeie geld in je zak. Voor wat anders. Voor een middagje theedrinken op een zonnig terras, bijvoorbeeld. Want ook een mens van vlees en bloed moet soms uitwaaien!

LEES MEER:   Je kunt heel veel dingen ontsmetten door ze aan zonlicht bloot te stellen:

http://www.dora-besparen.nl/tip-van-de-dag/dora-tip-van-de-dag/ontsmetten-met-de-zon-2/

 

Dit vind je misschien ook leuk...