WIE EEN BEETJE KAN TEKENEN, KAN GELD BESPAREN (EN VERDIENEN)

Al op de basisschool wordt geleerd, dat het heel belangrijk is om goed in rekenen en wiskunde te zijn. De tekenlessen hangen er maar een beetje bij. Onterecht, want leerlingen die artistiek zijn, kunnen in hun latere leven veel geld besparen. Als je goed met potlood, verf en kwast overweg kunt, valt er geld te verdienen. Hoe dan? Nou zo:

dora-leer-tekenen

  • Wie kan tekenen, kan zijn eigen verjaardagskaarten, kerstkaarten en andere wenskaarten maken. Dat zijn geen kaarten die iedereen verstuurt, maar originele, unieke, en op de ontvangende persoon individueel toegesneden kaarten, met een heel eigen persoonlijkheid. Zelfs als hij op vakantie is, kan een geoefende tekenaar zijn eigen ‘groeten uit’-kaart maken, bijvoorbeeld met een snelle schets van het mooie landschap, of de leuke rustieke straatjes op zijn vakantieadres. Gewoon een op maat gesneden stuk dik papier, een potlood of pen, en een klein beetje talent zijn genoeg. Het kost niets, bovendien.
  • Nadat je iemand een mooie, zelfgemaakte verjaardagskaart hebt gestuurd, kun je ook prima aankomen met een zelfgetekend of -geschilderd geschenk. Bijvoorbeeld een portret van de jarige, netjes ingelijst in een voordelig lijstje van de Action. Persoonlijker kan je cadeau niet zijn. Persoonlijk en niet duur.
  • Je kunt alles mooier maken met een tekening of een schildering aan de buitenkant. Zo kun je een simpele kartonnen doos uit de supermarkt met wat verf omtoveren tot een prachtige archiefdoos, compleet met een plaatje erop, dat aangeeft wát erin zit. Of wat dacht je van jouw eigen naambordje naast de deurbel, voorzien van een portret van jouw favoriete huisdier, of van jouw sterrenbeeld. Zo’n bord kun je van afval en een beetje verf maken, en kost dus bijna niets. Maar het ziet er prima uit.
  • Je moet eens weten hoeveel mensen graag een goed geslaagde tekening of een puik schilderij van een amateur willen kopen. Niet alleen familieleden, maar ook wildvreemden. Als je het tekenen en schilderen een beetje beheerst, en heb je een voorraad kunst gemaakt, dan is er vast wel ergens een plek waar je jouw creaties tentoon kunt stellen. Denk aan het buurthuis om de hoek, of in de bibliotheek. Je wordt vast niet rijk van de verkoop van jouw werk, maar als je de prijzen bescheiden houdt, kun je best verkopen. Dat levert je dus geld op. Dat is fijn, en dat voelt goed.

dora-verf

Je snapt het al: tante Dora moedigt je aan om je creativiteit eens serieus te ontwikkelen. Er zullen altijd mensen zijn die het echt niet lukt. Maar het is opvallend hoeveel mensen daadwerkelijk leren tekenen en schilderen, als ze er een beetje moeite in steken. Probeer het zelf thuis eens, of schrijf je in voor een goedkope cursus in datzelfde buurtcentrum, waar jij over niet al te lange tijd gaat exposeren. Zeker weten. Verf en portloden, en zelfs doekjes om op te schilderen zijn niet duur, en kosten een scheet bij Action en andere goedkope warenhuizen. Rembrandt is ook ooit onderop begonnen. Kom op!

Dora echte kunst

LEES MEER:   Echte kunst aan de muur, al is die van jouzelf, is veel leuker dan een poster die iedereen boven het dressoir heeft hangen:

http://www.dora-besparen.nl/gedachte-van-de-dag/geen-poster-maar-echte-kunst/

Dit vind je misschien ook leuk...