WITTE WIJN OF ROSÉ SNEL KOELEN

Dora wijn frapperen

Nu we het toch over zomerse koelte hebben: witte wijn of rosé zijn lekkerder als ze gekoeld zijn. Dat kan wel eens lastig zijn, als je vlak voor het eten nog even boodschappen doet, en thuiskomt met een lauwe fles wijn die je liever koel wilt drinken. Oplossing: frapperen.

Frapperen van wijn wil zeggen, dat je hem enige tijd in het vriesvak legt. Niet uren en uren, want dan bevriest de wijn en vriest de fles stuk. Maar na een half uurtje of drie kwartier in het vriesvak is de zomerse wijn heerlijk koel en fris. En blijft dat ook, als je de wijn vervolgens in een wijnkoeler plaatst.

Het wordt nog lekkerder, als je ook de wijnglazen in de vrieskou legt. Het ziet er bovendien mooi uit, want het vocht in de lucht gaat heel fraai condenseren op het glas.glas frosted Een ‘frosted’ glas koele wijn bij een knapperige zomerse salade of een barbecue? Heerlijk, dus! Wijnpuristen vinden het misschien niks, en je moet het niet met een dure fles van een paar tientjes doen. Maar voor huis-tuin-en-keukenwijn is het prima.

Je kunt overigens ook andere dranken even snel in het vriesvak zetten, zoals bier en frisdrank. Nogmaals: niet uren en uren, maar een klein uurtje is niet erg.Dora ijspegels

 

En wat bespaart dat? Het helpt in ieder geval om een zelfgemaakt diner nog lekkerder te maken. En je wordt niet in de verleiding gebracht om in de supermarkt extra dure, gekoelde dranken uit de koelvitrine te kopen. Koop de boel maar lauw, en doe alles thuis even een half uurtje in de vriezer. Wel zo voordelig.

 

LEES MEER:   Houd die koele wijn dan wel koel, in een (eventueel geïmproviseerde) wijnkoeler:

http://www.dora-besparen.nl/tip-van-de-dag/dora-tip-van-de-dag/geimproviseerde-wijnkoeler/Dora wijnkoeler klein

Het hoeft niet altijd koele wijn te zijn:

http://www.dora-besparen.nl/tip-van-de-dag/dora-tip-van-de-dag/water-met-een-smaakje-2/

 

Dit vind je misschien ook leuk...