WONDERLIJKE WASBENZINE

Tante Dora had er altijd een fles van staan: wasbenzine. Die kon je vroeger los in flessen kopen in de drogisterij, net als levertraan uit een vaatje. Wasbenzine is werkelijk overal goed voor, vooral voor het verwijderen van vet- en smeervlekken. Een schone lap met wat wasbenzine, en vette vlekken verdwijnen als sneeuw voor de zon. Heel handig, maar ook heel voordelig. Ga maar na:

Dora vlek

  • Als je wasbenzine gebruikt om vlekken uit fijne kledingstukken als colberts en kamgaren pantalons te verwijderen, dan hoef je die kledingstukken niet naar de stomerij te brengen. Tel uit je winst!
  • Sommige vlekken zoals van smeerolie en frituurvet laten zich soms moeilijk verwijderen in de gangbare was, zelfs met speciale wasmiddelen. Als je het meeste van de vlek eerst weghaalt met wasbenzine, dan lukt het meestal wel in één wasgang. Dat maakt herhaald wassen overbodig. Bovendien kom je niet in de verleiding om een nog prima kledingstuk als poetslap af te danken, simpelweg omdat die vervelende vlek niet meer weggaat.
  • Ook op andere oppervlakken is die wonderlijke wasbenzine koning. Vlekken van friet en chips op de driezitsbank verdwijnen als sneeuw voor de zon, evenals de zwarte strepen die schoenen kunnen maken op linoleum of vinyl vloeren en op laminaat. Je hoeft niet te boenen of te schuren, dus de oppervlakken krassen niet. Gebruik geen dure speciaalreinigers, als het met een drupje wasbenzine ook gaat.
  • Als je het aangekoekte vet niet meer uit je oven krijgt, probeer het dan eerst eens met wasbenzine, voordat je speciale (en dure) ovenreinigers aanschaft. Vaak gaat het schoonmaken wonderbaarlijk gemakkelijk met wasbenzine.

wasbenzine

Gebruik de wasbenzine niet in een potdichte kamer, want anders krijg je last van de benzinedampen. Bovendien is benzinedamp redelijk brandbaar, en dat wil je ook niet in de keuken bij de waakvlam. Niet roken tijdens het poetsen met benzine! Maar dat spreekt allemaal voor zichzelf, toch? Een fles wasbenzine kost een beetje, en helpt heel goed bij heel veel vlekproblemen. Zorg dat je altijd een fles in huis hebt.

LEES MEER:   Benzine helpt niet bij kalkaanslag. Maar ook daar is een oplossing voor:

http://www.dora-besparen.nl/tip-van-de-dag/verwijder-op-tijd-kalkaanslag-uit-je-elektrische-apparaten/

 

Dit vind je misschien ook leuk...