ZEEPJES TUSSEN HET LINNENGOED

TANTE DORA

Het is een stukje nostalgie, maar tegelijk zo zinvol, dat het best weer eens onder de aandacht gebracht mag worden: zeepjes tussen het linnengoed stoppen. Tante Dora doet het nog steeds. Als ze ergens in een ouderwetse winkel een ouderwets stukje Maja-zeep ziet, dan kan ze het niet laten. Maja-zeep: wat een luxe! Dat nam je vroeger mee als verjaardagscadeau voor een dame. En reken maar dat ze er blij mee waren, die dames!

Dora zeepjes linnenkast 2

 

Tegenwoordig zit alle sop in een fles met een doseerpompje. Handig, maar niet zo romantisch als dat lekkere stukje zeep van vroeger. Zolang je het zeepje niet hoefde te gebruiken, bewaarde je het in de kast tussen het linnengoed. Stapeltjes zakdoeken, ondergoed en handdoeken kregen zo’n zeepje ondergeschoven, en namen al snel de lekkere geur van de zeep over. Een handdoek die naar Maja-zeep ruikt, als je je ermee afdroogt: wat een ultraluxe genot!

Zeepjesmaanden

Niet iedereen wil meer zeep in huis. Maar de komende wintermaanden zijn echte zeepjesmaanden, dus wees niet bevreesd. Je krijgt vast wel een stukje, zeker als je er in december om vraagt. En dan hup!: in de kast met kleding, dekbedovertrekken en handdoeken. Als je de volgende dag de kast weer opendoet, ruik je de geur al.

Dora zeepjes linnenkast 1

In de tijd dat tante Dora jong was, waren die zeepjes in de linnenkast geen ijdele nuffigheid. Motten en andere ongedierten knagen nu eenmaal bij voorkeur aan enigszins muffe kleren, en houden niet van de etherische oliën in zeep. En omdat mensen vroeger niet zo vaak in bad gingen, was een geurige onderbroek geen overbodige luxe. Ook als je heden ten dage elke dag onder de douche gaat is een geurige onderbroek geen overbodige luxe. Een prettige luxe, voor weinig geld.

LEES MEER: En hoe komen we goedkoop aan lekkere zeepjes, tante Dora? Wees creatief:

http://www.dora-besparen.nl/tip-van-de-dag/goedkope-verzorgingsproducten-op-onverwachte-plekken/

Je doet langer met je lekkere zeepje, als je het op z’n kant zet. Een bespaartip uit de prehistorie van Zuinig met tante Dora:

http://www.dora-besparen.nl/tip-van-de-dag/dora-tip-van-de-dag/zeep-op-zn-kant/

Dit vind je misschien ook leuk...

1 reactie

  1. Dio schreef:

    Jaaa ik hou hier van. Zo fris