Dora’s ding Nieuwe inspiratie uit de oude doos

Tante Dora heeft veel familieleden die nog steeds in de kop van Noord-Holland wonen. Op de terugreis van Den Helder naar huis heeft Tante Dora kortgeleden een tussenstop in Alkmaar gemaakt. In haar jeugd was dat “de stad”. Daar ging je heen voor kleding en zaken die je dichter bij huis niet kon krijgen. Niet het gedoe rond de kaas trok de omwonenden vroeger naar Alkmaar, maar de veelheid van winkels en bedrijven. Zo kocht men in haar jeugd altijd al nieuwe klompen bij de werkplaats van de familie Boom.

Ouderwetsewinkel

Tante Dora was erg verrast midden in Alkmaar de Ouderwetse winkel tegen te komen. Dezelfde familie Boom als van de klompen uit haar jonge jaren heeft nog steeds een winkel waar je klompen kan kopen. Maar verder hangt het vol met zaken vol nostalgie voor de keuken en de huishouding. Spullen die vroeger zo gewoon waren en nu met een kaarsje soms te vinden zijn.

Het bijzondere is dat deze spullen nu in de noodzakelijke veranderingen naar meer duurzaam en minder verspillen ineens weer “mode” moeten gaan worden.

Om die reden heeft Tante Dora met haar neef Groen besloten vanaf binnenkort regelmatig zaken uit de “oude doos” te gaan bespreken en daarbij de link te leggen naar zinvol gebruik voor deze tijd.

Toch mooi dat zo’n winkel vol zoveel spullen een bron voor inspiratie voor wel 100 verhaaltjes is geworden. De ouderwetsewinkel is voor een deel echt van deze tijd.

En is ook per internet te bezoeken:

https://www.ouderwetsewinkel.nl/

NOSTALGIE is vaak ook ZINVOL VOOR NU

Dit vind je misschien ook leuk...