HOEVEEL JAAR? DRIE?

dora-kaarsjes-uitblazen

Oh ja, en eh… voordat we het vergeten: het is deze week exact drie jaar geleden dat we met Zuinig met tante Dora begonnen! Onder andere met korte itempjes over brandnetels eten en superlijm als oplossing voor alle problemen. Niet te lang, die stukken, dachten wij neven toen nog. Anders lezen de mensen het niet. Het is immers internet: dat is snel, snel, en vooral niet teveel woorden.

Langer stuk

Drie jaar later weten we beter. Een lezer is best bereid om een wat langer stuk te lezen, mits dat stuk ook ergens over gaat. Dus niet alleen over brandnetels of superlijm (dat natuurlijk ook), maar eveneens artikelen over de verborgen armoede in Nederland, over de Voedselbank en over het onvoorwaardelijk basisinkomen. Gezien de reacties voorzien ook die verhalen in een behoefte.

Blijkbaar zijn er veel mensen die zuinigaan doen, in hun eigen leven, en in hun omgang met het milieu en met andere mensen. Zij weten al lang dat besparen, leven en genieten elkaar niet uitsluiten. En ze vinden het leuk om op DoraBesparen te lezen dat ze daarmee op de goede weg zijn, en hoe ze dat eventueel nog wat grondiger zouden kunnen doen. Elke dag weer, want tante Dora plaatst elke dag ten minste één nieuw artikel, speciaal voor die dag gemaakt, door echte mensen, die niets overschrijven, maar elke dag proberen te verrassen met iets origineels uit eigen keuken.

schrijven

Dat is niet altijd gemakkelijk. Maar de reacties geven ons neven de moed om door te gaan, in de lijn van onze lieve, spaarzame tante. Hopelijk blijven jullie bij ons? Want als wij het idee zouden krijgen dat we ons werk voor niets en niemand doen, dan zouden we er subiet mee ophouden. Gelukkig krijgen we nog steeds veel positieve reacties, en groeit het aantal lezers gestaag. Hup, dan gooien we er nog een jaar tegenaan, goed? Groeten van de neven van tante Dora.

LEES MEER:   Niet zo sneu: besparen en humor gaan best samen:

http://www.dora-besparen.nl/gedachte-van-de-dag/besparen-en-humor-gaan-goed-samen/

 

Dit vind je misschien ook leuk...

2 reacties

  1. mieke schadelee schreef:

    Ga zo door , jullie hebben een prachtige leuke en leerzame site!

  2. Marga schreef:

    Ik lees zeker mee hoor!
    Proficiat met de drie jaren!