MARIEKE HENSELMANS: LAAT JE NIET KISTEN DOOR DE COMMERCIËLE UITVAARTBRANCHE (MET LEUKE KORTING)

We gaan allemaal een keer dood, maar we willen er liever niet over nadenken. Ook onze uitvaart is vaak een thema dat we liever niet bespreken. Niet nu, in ieder geval. Wanneer dan wel? Veel Nederlanders stellen het nadenken over de eigen uitvaart zo lang uit, dat het op een gegeven moment te laat is. Dan blijven de nabestaanden vaak met allerlei vragen zitten. Hoe zou de dode zijn of haar begrafenis of crematie willen hebben? Maar ook: is er een verzekering, en dekt die alle kosten? Nuchtere vragen, die in de verwarring rond een overlijden soms onvoldoende beantwoord worden.

dora-begrafenis

Besparingsdeskundige Marieke Henselmans heeft een boek geschreven over de toestanden rond overlijden en uitvaart. In Laat je niet kisten door de commercie, een mooie uitvaart voor elk budget geeft Henselmans vele voorbeelden hoe een uitvaart mis kan gaan. Maar ze doet ook allerlei praktische tips aan de hand, die de nabestaanden helpen om zich goed, en vooral: voordelig door deze moeilijke en verwarrende situatie te slaan.

Misdaadroman

Laat je niet kisten door de commercie leest bijna als een misdaadroman vol list en bedrog. Veel verzekeraars en uitvaartondernemers lijken maar één doel te hebben: mensen die in rouw zijn, op een kwetsbaar moment in hun leven zoveel mogelijk geld uit de zak kloppen. Marieke Henselmans noemt de hebberige begrafenisondernemers bij naam en toenaam, en geeft veel voorbeelden uit de praktijk. Daar word je niet vrolijk van. Vooral de laatste jaren lijkt de commerciële uitvaartbranche zich niets aan te trekken van wat netjes en fatsoenlijk is. Veel nabestaanden worden geconfronteerd met onverwacht hoge rekeningen en pijnlijk broddelwerk van uitvaartverzorgers. De winst staat voorop, de dienstverlening helemaal achteraan, lijkt het.

Marieke Henselmans legt niet alleen overtuigend bloot hoe de uitvaartbranche aanrommelt, over de rug van de rouwenden. Ze geeft ook tips, hoe je zelf van een uitvaart wel een waardige en hartverwarmende ervaring kunt maken. Want je hebt die arrogante uitvaartbranche helemaal niet nodig. Er zijn ook kleinere, wel fatsoenlijke bedrijven. En veel dingen kun je heel gemakkelijk zelf doen. Dan heb je niet alleen de hele procedure in de hand, maar kun je ook heel veel geld besparen. In een bij het boek behorend werkboek worden concrete suggesties gegeven.

zonsopgang-in-januari

Keuzes

Een belangrijke tip van Marieke Henselmans: praat bij leven met elkaar over de uitvaart, reken zelf de kosten uit, maak je keuzes, en zorg dat iedereen weet wat hij of zij doen moet, als het zover is. Het kan je veel geld besparen, en veel onnodig gedimdam met onbeschofte uitvaartbedrijven.

Laat je niet kisten door de commercie is een boek dat iedereen zou moeten lezen, want iedereen krijgt een keer met dood en uitvaart te maken. Om de lezers van Zuinig met tante Dora tegemoet te komen, biedt Marieke Henselmans de lezers van tante Dora exclusief de gelegenheid om het boek tijdelijk te bestellen tegen een kleine maar fijne korting van € 2,50. Leuk, hè? De neven zeiden meteen: dank je Marieke, en: natuurlijk vinden we dat een goed idee.

Bestellen met korting

Je kunt het boek bestellen op bespaarboeken.nl: http://rechtopgeld.nl/bespaarboeken/index.php/

De procedure is vrij simpel. Je kiest het boek, en voegt dat toe aan je ‘mandje’. Op de vraag ‘Heeft u een kortingscode? Vul hier in…’, vul je ‘Dora’ in. Als je de knop ‘Verder’ indrukt, krijg je het bedrag te zien, als het goed is minus de korting van € 2,50. Daarna volg je verder de instructies. Als je de bestelling hebt geplaatst, dan krijg je daarvan een bevestigingsmail. Je hoeft niet direct te betalen. Je krijgt het boek in principe de volgende dag toegestuurd, met de rekening. Hopelijk lukt het allemaal? Voor alle duidelijkheid: de afhandeling van de bestelling gaat niet via Zuinig met tante Dora, maar via bespaarboeken.nl. Wees er snel bij, want de korting is van beperkte duur.

dora-allerzielen

LEES MEER:   Marieke Henselmans geeft ook bespaartips in het online blad Plus. Hier is de link naar de tips van maart: https://www.plusonline.nl/besparen/vrolijk-voorjaarsbesparen-met-marieke

 

Dit vind je misschien ook leuk...