NOSTALGIE: VOLGENDE WEEK BESTAAT DORA BESPAREN VIER JAAR

Wij neven kunnen het zelf amper geloven: volgende week bestaat Zuinig met tante Dora op de week af vier jaar. Dat zijn 1460 dagen Dora, aanvankelijk één item per dag, sinds ruim een jaar zelfs twee of meer. Wat ooit begon als een gek idee, in de categorie: baat het niet, schaadt het niet, is inmiddels uitgegroeid tot een fenomeen dat dagelijks duizenden bezoekers trekt. Dat is leuk, ook omdat onze lezers steeds vaker meedoen en commentaar leveren. Zo worden we een echte ‘bespaarcommunity’.

Uit pure nostalgie geven we je hieronder het eerste bericht dat ooit op de site van tante Dora werd gepresenteerd. Het gaat over brandnetels, en dat vonden we toen best een revolutionaire draai aan het gesprek over besparen en toch genieten. Sindsdien heeft met name Neef Groen regelmatig geschreven over eten uit de natuur, en recepten verzameld met ‘wilde’ ingrediënten. Maar goed, zo begon het allemaal:

Let op de brandnetel!

Let op de bermen en de verwilderde landjes! Daar staan ze: de gratis groenten. Tijdens een korte fietstocht al gezien: de eerste spruiten van de brandnetel, de lekkerste en de meest gezonde groente die je kunt bedenken. Het enige dat je nodig hebt zijn een paar stekelbestendige huishoudhandschoenen en een plastic emmer om de oogst in mee naar huis te nemen.

Volgens kruidenvrouw Hermine uit het Veluwse Haambeek is de brandnetel, vers of gedroogd, een goed middel tegen reumatische ontstekingen aan de gewrichten. Tante Dora kent de brandnetel nog uit de oorlog. Als groente, toen er niets anders te krijgen was. Hoe smaakt brandnetel? In ieder geval niet zoals spinazie. Veel lekkerder! Een beetje peperig met een nasmaak van mint. En als je brandnetel kookt, dan verdwijnt de au! vanzelf.

De komende weken gaat het team van tante Dora brandnetels oogsten, en er gerechten mee maken. Opletten dus. Ook Neef Groen gaat zoeken, dus let ook op zijn bijdragen.

brandnetels

Nou, was dat een prikkelend stukje, of was dat een prikkelend stukje? Daar gaan we dus nog best even mee door, met die prikkelende stukjes. Ook over andere dingen dan brandnetels. Op naar de jaar vijf!

LEES MEER:   Een aantal weken geleden werden we zelfs gehackt. Wie had dat vier jaar geleden durven denken?

http://www.dora-besparen.nl/verder/help-we-zijn-gehackt-en-de-nasleep/

Dit vind je misschien ook leuk...

1 reactie

  1. izerina schreef:

    Ik heb jullie nog maar een jaar geleden “gevonden” en lees met plezier. Op naar de volgende 4(6?) jaar.