ONZE PRIVACY IS OKÉ

Gisteren was het zover: alle bedrijven moeten hun klanten op de hoogte hebben gebracht over de manier waarmee ze met hun privégegevens omgaan. Nou weten we eigenlijk niet precies of Zuinig met tante Dora een ‘bedrijf’ is. Maar we versturen wel een nieuwsbrief. En de daarvoor nodige emailadressen zijn wel ergens bij ons opgeslagen. Logisch. Om te voorkomen dat de overheid onze website sluit (help!), en om onze lezers en volgers gerust te stellen: hier dan toch maar iets over Dora en de privacy.

De emailadressen van mensen die zich abonneren op de nieuwsbrief worden opgeslagen in een speciaal bestand, dat deel uitmaakt van het programma waarmee de nieuwsbrief wordt verstuurd. Dat programma hebben we niet zo lang geleden nog eens extra streng beveiligd. Daar komt niemand bij. Wij van tante Dora beheren de emailadressen. Als er een abonnee bij komt, dan sturen we een welkomsmail. En als iemand zich afmeldt dan halen we het emailadres helemaal weg.

Business

De emailadressen worden alleen maar gebruikt voor het verzenden van de nieuwsbrief. Verder helemaal niets. Zuinig met tante Dora is geen business. Facebook is dat natuurlijk wel. Tante Dora staat ook op Facebook. Logisch, lijkt ons. Facebook bewaart natuurlijk wel van alles, al is het sinds kort minder, als jij dat niet wilt. Maar daar gaan de neven niet over. Dat is jouw eigen verantwoording.

Nou, dat is het wel. De neven zijn eigenlijk best netjes, vind je niet? Je mag natuurlijk altijd laten weten wat je ervan vindt, via Facebook of via het antwoordformulier onderaan het artikel. De reacties op de site zelf gaan eerst door de handen van de redactie, om eventuele spam te voorkomen. Je ziet: we zorgen er desnoods eigenhandig voor dat je geen rotzooi op je computer krijgt. Hopelijk blijft dat zo. Wij doen er in ieder geval ons best voor.

En als je het toch niet vertrouwt, dan kun je altijd aangeven dat je de nieuwsbrief niet meer wilt ontvangen. Je kunt je heel gemakkelijk opgeven, maar het opzeggen is net zo gemakkelijk. Alles duidelijk? Onze tante Dora zelf snapt niets meer van al die moderne dingen. De internetboeven snappen natuurlijk wel alles. Maar wij van tante Dora zijn lief. En oppassend, in jullie belang. Klaar!

 

Dit vind je misschien ook leuk...