AL 9 JAAR ZUINIG MET TANTE DORA!

Vanaf het begin van Zuinig met tante Dora hebben we onze lezers eraan herinnerd als de site weer een jaartje ouder geworden was. Dat deden we steeds halverwege maart, want toen verscheen in 2014 het eerste artikel op de toen nog spiksplinternieuwe website over besparen, leven en genieten. Het was een artikel over brandnetels als een lekkere, gratis groente. Het was een kort stukkie, want het leek de neven geen goed idee om teveel te leuteren, op het snelle World Wide Web.

Inmiddels bestaat Dora Besparen negen jaar, en vieren we deze week weer een jaar met onze spaarzame maar levenslustige tante. Negen jaar! En nu al een tijdje zonder een van de oprichters en neef van Tante Dora: Martin Pieterse. Wie had dat ooit kunnen denken? We hebben dagelijks duizenden lezers in alle delen van het land. Ook buiten Nederland worden we gelezen, met opvallend veel lezers in Vlaanderen. De site wordt druk bezocht, maar ook onze Facebook-pagina staat bij velen op het lijstje van favorieten.

Dertig

Negen jaar geleden waren we al blij als op een dag dertig mensen Zuinig met tante Dora hadden bezocht. Dat zijn er nu heel wat meer. Wat voor ons hetzelfde blijft: elke dag weer wat nieuws verzinnen, elke dag een ander thema, een andere gedachte, een ander recept. Want de boodschap dat besparen niet vervelend hoeft te zijn, blijft alleen hangen als je elke dag weer kunt laten zien dat die boodschap klopt.

We weten dat er lezers zijn die ons al die jaren volgen. Steeds vaker zijn er ook veel nieuwe lezers bijgekomen, die vaak opvallend snel meepraten en meedenken. Dat is natuurlijk het leukste: als mensen niet alleen passief lezen wat we allemaal bedacht hebben, maar ook onderling informatie en tips gaan delen. Dat neemt de laatste tijd opvallend toe. Blijf ons volgen en blijf jouw ideeën delen, zouden we willen zeggen. Hoe meer, hoe beter.

Tegenaan

Aan al onze lezers, jong en oud, in Nederland en daarbuiten: bedankt voor jullie aandacht en meeleven. Wie weet, gaan we gewoon door, zolang we er de energie voor hebben. Blijf ons delen, dan blijft het idee groeien dat besparen, leven en genieten heel veel met elkaar te maken hebben. Mede namens Tante Dora, Neef Groen (Paul Hoftijzer).

LEES MEER: Ook na vijf jaar is het een goed idee om bijvoorbeeld een lekker soepje te koken van brandnetel:

BRANDNETEL gratis groente overal en ook nog geschikt om er thee mee te zetten

Dit vind je misschien ook leuk...

5 reacties

 1. Marielouise schreef:

  Proficiat met dit jubileum!
  Jullie verrichten goed werk, nog vijf jaar er bij zou heel fijn zijn 😊

 2. izerina schreef:

  Op naar de 10 jaar, ik lees jullie stukjes met plezier. En die brandnetels? Ik wacht met smart op droog weer om te plukken.

 3. Wil schreef:

  Gefeliciteerd met dit 5 jarig jubileum!
  Ook ik geniet altijd van de stukjes, tips en lekkere recepten dus ga zo door.

 4. "HAnneke" schreef:

  Van harte gefeliciteerd met jullie verjaardag, van een relatief nieuwe lezeres!

 5. Natasja schreef:

  Gefeliciteerd! Ik lees het met plezier 🌸🎂