Waarom Zuinig met tante Dora?

Onze website www.dora-besparen.nl , ofwel Zuinig met tante Dora bestaat sinds maart 2014.

Zuinig met tante Dora gaat over besparen, leven en genieten.
Waarom is besparen een thema, en hoe gaat dat samen met leven en genieten?

Sommige mensen besparen omdat het moet. Omdat ze ineens hard worden geraakt door de crisis, bijvoorbeeld. Omdat ze hun baan kwijt zijn, of omdat ze van een piepklein uitkerinkje moeten rondkomen.

Anderen besparen omdat ze geen zin hebben om handen vol geld uit te geven aan onzinnige hebbedingetjes. Zodat ze geld overhouden voor de echt belangrijke zaken in het leven. In plaats van consumeren doen zij aan consuminderen.

Op het eerste gezicht lijken besparen en consuminderen best moeilijk. Het is schijnbaar zoiets als afscheid nemen van het echte leven. Zuinig met tante Dora laat zien dat genieten van het leven niet afhangt van de dikte van je portemonnee. Er is zoveel meer! Veel levensvreugde kost helemaal niets!

Daarom bestaat www.dora-besparen.nl : om mensen moed te geven om spaarzaam te zijn, zonder de mooie dingen van het leven op te geven. Dat doen we elke dag weer, door één of meer artikelen op de website, en door berichten op onze Facebook-pagina: www.facebook.com/dorabesparen .

Elke dag een slimme tip, een likkebaardend lekker recept, of een opbeurende bespaargedachte. Elke dag een aanmoediging om spaarzaam te zijn, zonder een kniepert te worden. Besparen, leven, genieten.

Meer weten, maail ons dan: paulhoftijzer@gmail.com . Gewoon sturen!