Wie is tante Dora, en wie zijn wij?

Wie zijn de mensen achter Zuinig met tante Dora? Sorry, tante Dora doet niet zelf mee met de website. Maar in alles is haar invloed voelbaar. Tante Dora is een ervaringsdeskundige. Als jonge huisvrouw in de jaren vijftig had ze de zorg voor een stel kinderen en een echtgenoot. Haar man overleed op relatief jonge leeftijd. Financieel was het vaak krap. Zo leerde onze tante zuinig leven. Maar zonder haar goede humeur en haar levensvreugde te verliezen!

Tante Dora geniet al lang van haar pensioen, en laat het praten over spaarzaam leven graag over aan anderen. Zoals aan ons, haar neven. Wij zijn er hartstikke trots op, dat we haar inspiratie verder mogen geven aan de volgende generatie. Want iedereen kan het: besparen, leven én genieten. Wij neven weten hoe dat moet, uit eigen ervaring, en door het goede voorbeeld van onze tante Dora. Daarom bestaat deze website: om mensen de moed te geven om meer te doen met minder. Omdat het crisis is. Omdat het zonde is om je goeie geld te verspillen. Tante Dora laat zien dat het anders kan.

Bijna alle neven ( en soms de nichten) van Dora leveren een bijdrage aan Zuinig met tante Dora, maar na het stoppen van Neef M (Martin Pieterse) , is het een een-neef-show geworden door Neef Groen (Paul Hoftijzer). paulhoftijzer@gmail.com .

Neef Groen heet zo, omdat hij heel veel weet over planten en natuur, en over eten uit de natuur. Neef Groen, Paul Hoftijzer, heeft ook een eigen weblog, Nederlands Dis: http://www.nederlands-dis.nl/ .      Op Nederlands dis staan dagelijks nieuwe recepten, en artikelen over de traditionele Nederlandse keuken, van vroeger en nu,  van stamppot tot streekgerecht.

De film van tante Dora.  Tijdens een open dag van de Arnhemse Voedselbank in het voorjaar van 2014 hebben neven Paul Hoftijzer en Martin Pieterse gekookt met ingrediënten uit de kratjes van de Arnhemse Voedselbank. Bovendien bereidde Neef Groen een lekkere brandnetelsoep, die veel lof oogstte.

Anette Beumer maakte er een filmpje van:

https://www.youtube.com/watch?v=aVc_jLZ7rbg