SPORT VOOR ALLE KIDS?

Veel kinderen willen sporten: voetballen, gymmen, atletiek, hockeyen. Het is goed voor hun lichamelijke, geestelijke en sociale ontwikkeling, en een sport die je leuk bent gaan vinden, is een goede vriend voor de rest van je leven. Alle reden voor ouders om hun kind lid te laten worden van een sportclub.

Dora sport voor kids

Helaas zijn daar nogal wat kosten aan verbonden: de contributie, het sporttenue, schoenen, reizen van en naar toernooien, en andere onkosten kunnen flink aantikken. Zeker als je meer kids hebt die willen sporten. Dan kijk je al gauw tegen honderden euro’s aan, per kind per jaar. Als je als ouder een leuk middeninkomen hebt, dan is dat geen onoverkomelijk bezwaar. Maar als jouw gezin van een uitkering moet leven, of minder, dan wordt sport al snel onbetaalbaar.

Niet ontmoedigen

Wil jij je kinderen laten sporten, net als alle kinderen, maar heb je maar weinig geld? Laat je dan niet ontmoedigen, maar informeer eens bij de gemeente, of die kan bijspringen. Een aantal gemeenten in ons land gaat tamelijk ver, in het mogelijk maken van sporten voor kinderen uit minder rijke gezinnen. Die vergoeden bijvoorbeeld contributie, tenue en schoenen, om maar eens wat te noemen. Dat is al een heleboel.

Niet elke gemeente is zo toeschietelijk. Vaak ligt dat aan de politieke kleur van de gemeenteraad en het college. Niet alle politieke partijen in Nederland vinden het belangrijk, dat ook arme kinderen kunnen sporten. Maar het loont de moeite om het toch eens te vragen, want je weet maar nooit hoe een koe een haas vangt. Misschien is het in jouw gemeente tiptop geregeld, maar wist je het nog niet.

Sportclubs

Veel sportclubs kennen ook een vorm van hulp en tegemoetkoming in de kosten. Vraag daar naar, als het bij de gemeente niet, of minder lukt. Verder zijn er in veel steden particuliere organisaties die potjes beheren, waaruit zoiets als deelname aan een sportclub kan worden bekostigd. Als de gemeente zelf geen of weinig financiële bijdragen kan leveren, kunnen de gemeentelijke diensten je misschien wel de weg wijzen naar dergelijke particuliere geldschieters.

Dora sport voor kids 2

Laat je niet afschrikken, maar ga op zoek naar mogelijkheden om je kinderen te laten sporten. Soms is het vinden van de juiste potjes een heel werk. Maar het is een investering in de jeugd van je kinderen, die zich op latere leeftijd heel erg betaald maakt. Gun jouw kids die sportieve jeugd, het helpt ze echt een eind op weg.

LEES MEER:   Armoede doet wel meer vervelende dingen met kinderen:

http://www.dora-besparen.nl/gedachte-van-de-dag/dora-gedachte-van-de-dag/armoede-doet-vervelende-dingen-met-een-kind/

 

Dit vind je misschien ook leuk...