Hartige appelmoessaus

UIT HET KOOKSCHRIFT VAN TANTE DORA

dora-kookschrift

Tante Dora spaart al jaren handige recepten, die vaak met weinig middelen een smakelijke maaltijd geven. Ook handige tips en variaties op recepten heeft zij daarin verzameld. We zullen regelmatig op Dora Besparen stukjes daaruit  plaatsen. En natuurlijk gebruikt Tante Dora altijd de restjes in haar koelkast op.

appelmoes 1

Van wat overgebleven appelmoes kan je een heerlijke saus maken zeer passend bij gebakken worstjes,  slavink, hamburger of ander vlees. Je kan deze saus altijd maken als er appelmoes overblijft. Want eten moet je nooit weggooien.

Warme appelsaus

Nodig:

  • 10 eetlepels appelmoes
  • Klontje boter
  • ( eventueel een halve appel in plakjes)
  • ¼ ui in snippers
  • Kaneel en zwarte peper
  • Wat citroensap ( ½ eetlepel)
  • Zout
  • Eventueel wat sambal

appelGebruik je verse appelstukjes: schil de appel, haal het klokhuis eruit en snij de appel in plakjes.

Bak deze schijfjes in een Koekenpan met de boter tot ze mooi bruin zijn.  Vis de appelstukjes uit de boter als ze bruin zijn, maar houd ze warm.gebakken appeltjes

Bak in de boter de ui bruin. Peper en kaneel erover en dan de appelmoes erbij.

Al roerend goed doorwarmen. Op het laatst de citroensap, zout en naar smaak sambal erbij. Voeg dan de stukjes gebakken appel er weer bij.

appelsaus

  • Als variatie kan je er wat kerriepoeder bijvoegen eventueel in plaats van kaneel. Ook wat aangebakken plakjes tomaat smaken er lekker bij.

Wil je zelf appelmoes maken, omdat je nog steeds veel appels hebt : http://www.dora-besparen.nl/voedselbankrecepten/appel-peren-moes/

appelmoes etiket pot

 

Eet smakelijk. 

You may also like...