SCHRIJF DOOR MET EEN STIFT OP Z’N KOP

Van de week legden we al de zeep op z’n kant. En vandaag zetten we de stift op z’n kop. Het lijkt wel gymnastiek, maar het gaat om kleine maar simpele besparingen. Zelfs de duurste marker begint op een dag vaag en vegerig te schrijven. Weggooien en een nieuwe viltstift kopen? Uiteindelijk wel, maar eerst nog even niet, vinden wij bij tante Dora.

Dora viltstift op z'n kop klein

Een viltstift is niet meer dan een aluminium of plastic buisje, gevuld met een met inkt doordrenkte, zachte kern. De inkt zakt onder invloed van de zwaartekracht dóór die kern naar beneden, en komt er bij de punt uit, beetje bij beetje. Als de stift nog goed vol is, dan werkt dat prima. De ‘lont’ binnenin de buis transporteert de inkt vanzelf naar de punt, zelfs als je de stift horizontaal of met de punt naar boven bewaart. Als de stift leger wordt, gaat dat inkttransport langzaamaan minder soepel. De stift lijkt ‘leeg’. Maar de schijn bedriegt!

Dora gratis pennen 1

Er is een simpele methode om het leven van je viltstift of markeringspen aanzienlijk te verlengen: zet hem op zijn kop rechtop! Laat de zwaartekracht voor je werken, en de inkt zakt vanzelf weer naar de punt. Zet hem verticaal in een pennenhouder, in een jampotje of in een glas. Wedden dat je nog vele maanden verder kan met dezelfde stift waarvan jij dacht dat ‘ie leeg was? Uiteindelijk scheelt het qua geld een beetje. Maar alle beetjes helpen, dat weet je.

Dora viltstiften

LEES OOK:   Doe maar wat langer met je stift, want de stiftenfabrikanten willen wel hééél graag dat je nieuwe pennen koopt. Eén pen kun je bijna niet meer krijgen. Het zijn er meteen drie:

http://www.dora-besparen.nl/gedachte-van-de-dag/mag-ik-er-ook-een/

 

Dit vind je misschien ook leuk...