LEKKER (GRATIS) UITWAAIEN: NATIONALE MOLENDAG 2017

GRATIS DAGJE UIT MET TANTE DORA

Een dagje uit met het hele gezin hoeft geen fortuin te kosten. Wie een beetje oplet kan zich voor (bijna) niets een hele dag uitstekend vermaken. Gedurende het dagje-uit-seizoen stelt Zuinig met tante Dora een aantal van die evenementen voor. Vandaag: de Nationale Molendag 2017, volgend weekeinde op 13 en 14 mei.

dora-molendag

Veel oude Hollandse molens zijn al het hele jaar te bezoeken, vooral in het zomerseizoen. Op de Nationale Molendag 2017, volgend weekeinde zaterdag 13 en zondag 14 mei zijn ze allemaal tegelijk open, heel feestelijk en bovenal: gratis! Bovendien worden er voor de bezoekers allerlei bijzondere activiteiten georganiseerd, van rondleidingen en molenmarkten tot pannenkoeken bakken van het gemalen meel, en muziekfeesten.

Gastvrij

Tijdens de Nationale Molendag zetten zo’n 950 molens in heel het land hun deuren gastvrij open, om de verwachte 100.000 bezoekers welkom te heten. Leuk voor Japanse en Amerikaanse toeristen, maar ook heel leerzaam voor Nederlanders, jong en oud.

De Nationale Molendag heeft een eigen website. Daarin kun je jouw plaatsnaam invoeren, en kijken of er volgend weekeinde bij jou in de buurt een molen meedoet aan de Molendag, en of het echt allemaal gratis is. Hopelijk schijnt de zon, én waait de wind. Er doen overigens ook watermolens mee.

dora-molendag-2

De website van de Nationale Molendag 2017:

https://www.molens.nl/nationalemolendag/

Wat? Nationale Molendag 2017

Wanneer? Op zaterdag 13 en zondag 14 mei

Waar? In veel plaatsen van ons land

Meer informatie? Kijk op de website: https://www.molens.nl/nationalemolendag/

 

Dit vind je misschien ook leuk...