ETENSWAREN NIET WEGGOOIEN

TANTE DORA

piggy_bank

Veel vaker schreven we al jarenlang over winkels die ‘oud’ brood van de dag ervoor verkopen, tegen gereduceerde prijs, en over initiatieven om ander voedsel van de afvalberg te redden. Deze initiatieven kwamen en sommigen zijn ook weer verdwenen. Er kwamen reacties van allerlei kanten.

In Rijswijk is een paar geleden een coöperatie opgezet die voedselpakketten aanbiedt, samengesteld uit ‘gered’ voedsel. In Arnhem zamelt een particulier na de weekmarkt overgebleven groente en fruit in, en verdeelt het spontaan aan mensen die moeite hebben om van hun uitkering eten te kopen. Eethuizen die lekker koken met de resten voedsel van onze maatschappij. Supermarkten die aan mensen, die dat kunnen gebruiken, op afroep overgebleven voedsel geven, enzovoort. We horen graag van dergelijke initiatieven.

Het meeste aan verspilling kunnen we echter zelf doen. Ieder van ons op zijn eigen manier, binnen zijn eigen mogelijkheden. Dus doe je best en verspil elke dag wat minder. Want samen kunnen we misschien wel een verschil gaan maken.

Dit vind je misschien ook leuk...