HET SPAARZAME WARME JAARGETIJDE

Natuurlijk valt soms in ons land het voorjaar even een beetje tegen. En valt de temperatuur erg tegen. Dan springen spontaan overal de verwarmingen aan, en zonder een warme trui en een jas kun je dan niet van buitenactiviteiten genieten. Toch zijn de komende warme maanden een zegen voor je portemonnee. En wel hierom:

• Ondanks tijdelijke kou hoeft er minder verwarmd te worden. Dat scheelt heel veel geld.

• De aanschaf van jassen en truien kun je voorlopig uitstellen tot de herfst. Je kunt tot die tijd best toe met de jassen en truien die je al in je kast hebt hangen, als de zakkende temperatuur daar aanleiding toe geeft.

• Het zelfde geldt voor winterschoenen. Die komen eind september wel weer. Zomerschoenen zijn veel goedkoper dan de warme winterstappers, zeker voor vrouwen. Met een paar sandalen of zelfs flipflops kom je een heel eind. Tel uit je winst.

• En toch werkt de zomertijd zoals ze bedoeld is: de verlichting in huis kan later aan, omdat het buiten langer licht is. Een kleine besparing, maar elke besparing is er één.

• Wie buiten op zijn balkonnetje of in de tuin een lekker glaasje drinkt en het zich gezellig maakt, hoeft niet per se naar een café of restaurant waar het vele malen duurder is. Thuis van de zomer genieten is heel voordelig.

• Je kunt weer fietsen, en de auto en het openbaar vervoer laten staan. Tenzij er toevallig een zomerstorm met regen en onweer overtrekt, maar dat zijn echt uitzonderingen.

De zomer kan heel spaarzaam uitpakken, en je hoeft er eigenlijk niet eens zoveel voor te doen. Het gaat vanzelf, in de warmte van de zomerzon. Relaxt besparen zonder moeite: wie wil dat nu niet?

LEES MEER: Een ouderwetse tip voor een koude, winderige zondagmiddag:

ZONDAGMIDDAG GING JE ETALAGES KIJKEN

Dit vind je misschien ook leuk...