PASEN OP DE MEUBELBOULEVARD?

Dora meubelboulevard 3

Wat gaan we met de paasdagen doen? Het lange paasweekeinde is bij uitstek de gelegenheid om de outlet of de meubelboulevard op te zoeken. Meubels en inbouwkeukens bekijken, keukenkastfrontjes betasten, tientallen keukenkastfrontjes, en tot slot een duur uitgevallen snack in een meubelboulevardrestaurant, ter afsluiting. Was dat een leuk paasweekeindje? Mwah! Nee dus, gewoon! Natuurlijk moet je maar naar de meubelboulevard gaan, als jij en je familie dat leuk vinden. Maar mogen we je een paar suggesties doen voor een andere invulling van dit saaiste weekeinde van het jaar? Hier komen ze:

  • Trek je laarzen aan, doe je regencape om en neem een paraplu mee, en ga buiten wandelen! Er is vast wel een park of een natuurgebiedje bij jou in de buurt, waar je nog nooit bent geweest. Daar moet je nu wezen, in het vroege voorjaar, met bloeiende struiken en de eerste lentebloemen, juist op een druilerige dag. Neem je camera mee, zet jouw mooie natuurfoto’s op internet, en maak iedereen jaloers met jouw welbestede vrije dag.
  • Ga niet naar de meubelboulevard, maar naar het tuincentrum. Koop niets, maar kijk en doe inspiratie op. Ga naar niet naar het tuincentrum om iets te kopen, want koopdwang bederft het kijken en genieten. Gewoon heel veel plezier beleven aan de uitbottende lente, met je handjes op de rug. Maak ook maar foto’s van al dat moois.
  • Pak de bus en ga naar een wijk in je stad waar je nog nooit, of heel lang niet meer geweest bent. Iedereen die al jaren in een middelgrote of grote stad woont, denkt dat ‘ie het allemaal wel eens gezien heeft. Je zult je verbazen hoeveel onbekende plekjes jouw stad nog heeft. Er zijn Nederlanders die elk hoekje en gaatje van de Toscane kennen, maar die niets weten van de oude wijk aan de overkant van de rivier. Ga op expeditie, ook met je camera, als een ouderwetse ontdekkingsreiziger.

wandelen

Enzovoort, enzovoort. In plaats van je weer suf te slenteren door zo’n meubelwinkel, en je arm te kopen aan spul, kun je nieuwe werelden ontdekken. Doe het nu, met Pasen, het feest van het nieuwe begin, het feest van de lente. Zelfs als het een beetje druilerig weer is.

LEES MEER:   Etalages kijken op de vrije dag: lekker ouderwets en, als je de winkel niet binnengaat, is het bovendien geheel gratis:

http://www.dora-besparen.nl/gedachte-van-de-dag/dora-gedachte-van-de-dag/niemand-gaat-meer-etalges-kijken/

 

Dit vind je misschien ook leuk...