VIND VEGETARISCHE RECEPTEN

Gisteren hadden we het over gezonde, zelf gemaakte gerechten, zonder een kilo suiker en zout erdoor, louter met de smaak van de pure ingrediënten. We kregen vragen, hoe je aan dergelijke recepten komt, het liefst vegetarische. We merken wel vaker, dat veel van onze lezers interesse hebben in recepten zonder vlees of vis. Daarom zetten we hier op een rijtje hoe je aan goede, simpele vegetarische recepten komt:

Dora groente en fruit

  • Op deze site van tante Dora staan tientallen vegetarische recepten. Ga naar de zoekmachine rechts bovenaan de webpagina. Typ het woord ‘vegetarisch’ in, en je krijgt al onze vleesloze recepten waarvan het woord ‘vegetarisch’ in de titel voorkomt. We zorgen er bewust voor dat dit woord in de titel staat, als er nadrukkelijk geen vlees of vis in het gerecht gaat. Soms geven we onderaan de tekst variaties van een recept met vlees, met aanwijzingen om iets vegetarisch of halal klaar te maken.
  • Onze Neef Groen heeft een eigen website met Hollandse recepten, getiteld Nederlands Dis: http://www.nederlands-dis.nl/ Daar staan rond de 150 vegetarische recepten op, gemakkelijk toegankelijk via een keuzemenu rechts op de pagina. Nederlands Dis heeft ook een Facebookpagina: https://www.facebook.com/pages/Nederlands-Dis/244457979079670
  • In elke openbare bibliotheek staan kookboeken, speciaal geschreven voor mensen die vlees en vis willen laten staan. In elke bibliotheek staan de vegetarische kookboeken bij elkaar op de plank. Hoofd scheef houden en zoeken maar.

groente-afval

  • In damesbladen, maar ook in de gratis tijdschriften van veel supermarkten staan recepten. Omdat steeds meer mensen de consumptie van vlees willen minderen, maken vegetarische recepten een belangrijk onderdeel uit van de inhoud van dergelijke bladen. Als je zo’n recept leuk vindt, knip het dan uit en plak het in een schriftje. Het is een ouderwetse methode om recepten te verzamelen, maar hij werkt nog steeds goed. Het voordeel van een schriftje is, dat je ruimte hebt om er iets bij te schrijven, bijvoorbeeld als jij tijdens de bereiding van het gerecht hebt ontdekt dat het voor jou op een andere manier beter werkt.
  • Het grootste, vrij toegankelijke kookboek van de wereld is inmiddels het internet. Typ ‘vegetarisch’ in de zoekmachine, en hup, je hebt zo duizenden en nog eens duizenden recepten. Als je een beetje Engels kunt, en je typt ‘vegetarian’ in, dan komen er nog eens tienduizend recepten bij. Minstens.

groente

Misschien hebben we je zo wat richting gegeven in de zoektocht naar vegetarische recepten? Probeer ook eens om eigenhandig vleesloze oplossingen te vinden voor recepten die traditioneel met vlees of vis worden bereid. Er zijn veel vleesvervangers op de markt, inclusief tofu, die de bite en de structuur van vlees evenaren, en die meer dan genoeg eiwitten bevatten. Zo kan een curry of roerbakschotel ook zonder vlees, zeker als je aan het gerecht nog een handje noten toevoegt, of er sesamzaadjes overheen strooit. Ga de vleesdwang met je eigen creativiteit te lijf.

LEES MEER:   We hebben vier belangrijke noten en zaden voor jou op een rijtje gezet. Nuttig, als je vegetarisch wilt eten:

http://www.dora-besparen.nl/tip-van-de-dag/dora-tip-van-de-dag/vier-belangrijke-noten-en-zaden/

 

Dit vind je misschien ook leuk...