DIE HEG IS EIGENLIJK EEN DOORGEEFLUIK VOOR LECTUUR

Tussen veel tuinen staat een schutting of een heg. Dat lijkt een barrière, maar in werkelijkheid is zo’n heg een handig doorgeefluik. Bijna een soort brievenbus, waar je ook lectuur mee kunt uitwisselen. Je mag overigens ook gewoon de echte brievenbus gebruiken. Waar het om gaat: jij leest misschien een krant die jouw buurvrouw ook wel wil lezen, maar er geen geld voor heeft. Terwijl die buurvrouw misschien van haar dochter een chique modeblad krijgt (dat ze zelf eerst heeft uitgelezen), waar jij ook wel interesse in hebt.

Oplossing: ruilen! Gelijk oversteken, over de heg, of in elkaars brievenbussen, of langs de afscheiding van jullie balkon. Praat over het ruilen van kranten en lectuur. Zelfs als je zelf niets aan te bieden hebt, kan jouw buurvrouw toch genegen zijn om jou haar krantje te geven. Zomaar, omdat ze je een aardige buurvrouw vindt. En omdat je haar af en toe een zelfgebakken appeltaart geeft, als dank. Ruilen is eigenlijk heel gemakkelijk en vanzelfsprekend. Een beetje goede wil is genoeg.

Lef

Met een beetje lef kun je zelfs een heel buurtuitwisselingssysteem bedenken, waarbij meer mensen elkaar hun uitgelezen kranten en lectuur toeschuiven. Een soort geïmproviseerde leesmap op buurtniveau, zullen we maar zeggen. Dan heb je veel te lezen voor weinig geld. Nogmaals: als jij de zwakste schakel bent, omdat je heel weinig of niets kunt bijdragen, bak dan af en toe eens een taartje. Een taartje kan een aanleiding zijn om eens bij elkaar koffie te drinken. En nog meer ruilvoordeeltjes te bespreken. Ruilen is het nieuwe hebben.

LEES MEER:   Ook op internet staat veel gratis lectuur:

http://www.dora-besparen.nl/gedachte-van-de-dag/tijdschrift-startpagina-gratis-lezen/

 

Dit vind je misschien ook leuk...

1 reactie

  1. izerina schreef:

    Hier gaat nog wel meer over de heg. Een stukje zelfgebakken brood of koek om te proeven. Oogst uit eigen tuin. Overschot van eten.