KIJK NU AL NAAR DE KERSTWANDELINGEN IN JOUW STAD OF DORP

Gisteren hadden we het over het uitbuiken na het kerstdiner. Je kunt ook ‘inbuiken’, voordat je gaat eten. Dat wil zeggen: er overdag eens lekker op uit, om een frisse neus te halen, om de meligheid van de kerstdagen te verdrijven, en om door lichaamsbeweging ook echt een beetje trek te ontwikkelen. Dan eet je omdat je er zin in hebt, niet omdat het moet.

Misschien vind je het leuk om aan een kerstwandeling mee te doen? Wandelen en Kerst zijn een mooie combinatie. Daarom worden er in bijna elke stad of provincie van ons land speciale kerstwandelingen georganiseerd. Die combineren het gezonde van wandelen met het leuke van de kerstsfeer. Kerstwandelingen zijn complete evenementen, met muziek, midwinterhoornblazen, glühwein, de kerstman, een levende kerststal en andere verrassingen. Daar hoef je lang niet altijd (veel) voor te betalen.

In de buurt

Kijk eens of er in het lange kerstweekeinde bij jou wat in de buurt is. Typ in de internet zoekmachine ‘kerstwandeling 2018’ of ‘wandelen met Kerst’ in, eventueel samen met de naam van jouw stad of dorp, en je krijgt een hele waslijst van activiteiten, in het hele land. Soms kun je de route gratis thuis uitprinten. Het is in ieder geval een actieve manier om Kerst te beleven. Als je slim bent kijk je nu alvast op internet, of houdt het huis-aan-huisblad in de gaten. Dan ben je er over anderhalve week helemaal klaar voor.

LEES MEER: Ook als het geen Kerst is, zorgt een stevige wandeling voor de lichamelijke én voor de geestelijke gezondheid:

VECHT TEGEN HET SOMBERE WEER: GA WANDELEN!

Dit vind je misschien ook leuk...