OPEN DAG STADSLANDBOUW MOOIEWEG

Gisteren zaterdag 21 april hield Stadslandbouw Mooieweg in Arnhem Zuid een open dag. Iedereen was van harte uitgenodigd om te komen kijken wat er zoal was uitgezaaid, ingezaaid en uitgepoot. Heel veel viel er nog niet te zien, want het groeiseizoen is nog maar net begonnen. De aardbeienplanten hadden er al zin in, en ook de snijbiet was herkenbaar aanwezig. Maar pas over ongeveer een maand kan er ook echt voor het eerst geoogst worden. Tot zo lang kan de mens slechts wachten en af en toe water geven, zoals op een warme en zonnige dag als gisteren.

Stadslandbouw Mooieweg is belangrijk voor Zuinig met tante Dora, omdat dit moestuinproject tot ver in de herfst groenten en fruit levert aan de Arnhemse Voedselbank. Wij baseren onze Voedselbankrecepten op de artikelen die elke vrijdag in de kratjes van deze Voedselbank zitten. In de zomer draagt de Mooieweg stevig bij aan de voorraad verse tuinbouwproducten. Lekkere smaak en prima vitaminen, ook voor mensen die moeite hebben om rond te komen.

Lekker buiten

Moestuinproject Stadslandbouw Mooieweg biedt aan iedereen de gelegenheid om lekker buiten in de natuur te tuinieren. Ook als je een beetje met je ziel onder je arm loopt, kun je hier door gezond ploeteren in de klei je zorgen van je af harken en spitten. De deelnemers mogen een deel van de oogst zelf houden, maar zeker de helft gaat richting Arnhemse Voedselbank. En daarmee belandt deze oogst weer in de vrijdagse Voedselbankrecepten van tante Dora.

Daarom zijn de neven natuurlijk even wezen kijken, gisteren op de open dag. Dan kunnen we ons een beetje voorbereiden op de oogst die de komende maanden van de akkers komt, en er lekkere recepten bij bedenken. En als jij ook schik hebt aan spitten, harken en zelfgekweekte groenten eten, ga dan eens op zoek naar zo’n sociaal moestuinproject bij jou in de buurt. Wedden dat jij ook zinvol aan de gang kunt? De eerste kennismaking is altijd vrijblijvend.

LEES MEER:   Zelfs het Van der Valk-hotel in Assen heeft een eigen biologische moestuin:

http://www.dora-besparen.nl/naar-buiten/zelfs-het-van-der-valk-hotel-in-assen-heeft-een-eigen-biologische-moestuin/

 

Dit vind je misschien ook leuk...