ZELFVERTROUWEN DOOR ZELF KWEKEN

Gisteren vertelden we over de open dag van het moestuinproject Stadslandbouw Mooieweg in Arnhem. Het verhaal van Stadslandbouw is het verhaal van samen groenten, fruit en kruiden verbouwen. Je eigen eten kweken begint steeds meer aan te slaan. Natuurlijk lukt niet elk teeltexperiment, zeker niet als je maar een amateur bent. Maar wat wel lukt, kan bijdragen aan goede en smakelijke voeding voor heel weinig geld. Alle kleine beetjes helpen, al is het maar een paar sprieten bieslook over de sla.

Zelf telen kan ook op een andere manier winst opleveren. Je doet het namelijk ZELF. Jij neemt een stukje van je leven in eigen hand. Afgezien van de vraag of je een grote oogst hebt of een kleine: dat peterselieplantje in die pot staat daar, omdat jij de moeite genomen hebt om het zaadje in de grond te doen. Tuinieren, zelfs in een balkonbak, heeft iets met zelfvertrouwen te maken. Zelfvertrouwen is een fijn ding, als het financieel tegenzit.

Eigenwaarde

Steeds meer mensen ontdekken hoe goed (moes)tuinieren is voor je gevoel van eigenwaarde. Overal in ons land ontstaan moestuinen voor mensen die op allerlei manieren baat hebben bij lekker werken in de frisse buitenlucht. En die genieten, als ze kunnen eten van de courgettes en de sla die ze zelf gekweekt hebben. Positief denken, dankzij een smakelijk en gezond bord zelf geteeld eten. Een opbeurende gedachte, vinden wij.

LEES MEER:   Heb je al een moestuinvriend?

http://www.dora-besparen.nl/naar-buiten/naar-tuin-moestuin/heb-je-al-een-moestuinvriend/

 

Dit vind je misschien ook leuk...