VOGELS LOKKEN? DENK AAN HET WATER!

We hebben het afgelopen winter op onze website gehad over het lokken van vogels, door ze in het koude seizoen bij te voederen met vetbollen en zaden. Vogels zijn nuttige partners in het gezond houden van je tuin, en daarmee van je kostelijke oogst groenten en kruiden. Vogels eten veel insecten, vooral in het voorjaar, als ze jongen grootbrengen. Als ze aan jouw tuin gehecht zijn geraakt, omdat je ze ’s winters wat extra’s geeft, dan blijven ze jouw tuin ook gedurende het voorjaar en in zomer trouw. En houden die insectenvrij. Gratis.

Maar dat werkt alleen, als je ze in het komende warmere seizoen water voorzet. Vogels hebben water niet alleen dringend nodig om te drinken, maar ook om er in te baden. Vogels hebben behoorlijk last van allerlei ongedierte, en een regelmatig bad helpt hun verenkleed in een goede conditie te houden. Daarom hebben ze gedurende de zomer absoluut water nodig. Geef ze dat water, en je hebt gevederde vrienden voor het leven.

Materialen

In het tuincentrum en bij de bouwmarkt zijn allerlei soorten vogelbadjes te koop, van uiteenlopende materialen zoals gietijzer en beton. Ze zijn niet duur en gaan jaren mee. Een brede, ondiepe schaal kan ook als vogelbad dienen. Zet de badjes neer op een plaats waar de vogels niet kunnen worden besprongen door katten. En als je slim bent, zet je ze zo neer, dat je er zelf een oogje op kunt houden. Want er is niets leuker dan een hele sloot mussen of merels, die een bad neemt in jouw badje. Geniet er maar van, jij en de vogels.

LEES MEER:   Verwen de vogels en bespaar:

http://www.dora-besparen.nl/naar-buiten/verwen-de-vogels-en-bespaar/

 

Dit vind je misschien ook leuk...