ZELFS HET VAN DER VALK HOTEL IN ASSEN HEEFT EEN EIGEN BIOLOGISCHE MOESTUIN

Vroeger werd het Van der Valk Hotel vooral geassocieerd met kip met appelmoes en een gepaneerde schnitzel die half over de rand van het bord hing. Maar dat is blijkbaar aan het veranderen. Achter het hotel beheert Van der Valk in Assen een eigen biologische moestuin. Daar worden, op een terrein ter grootte van een voetbalveld, tientallen soorten groenten en kruiden gekweekt. Zonder kunstmest en zonder gifspuit.

Foto: Van der Valk Hotel Assen

Foto: Van der Valk Hotel Assen

Al die biologische producten belanden uiteraard op de tafel van het restaurant, vers van het eigen land. Dat is toch echt wat anders dan appelmoes uit blik. Er werken dagelijks vier medewerkers in de hoteleigen moestuin. Maar ook de hotelgasten mogen hun mouwen opstropen. Wie een vergadering houdt in het hotel, kan in de pauze een uurtje meeharken en meeschoffelen, ter ontspanning. Als dat geen leuk arrangement is.

Voorbeeldfunctie

Het kan dus wel. En het Van der Valk Hotel heeft een belangrijke voorbeeldfunctie. Als het bij Van der Valk vers en biologisch kan, dan kan het overal. Hier is de link naar Assen: https://www.hotelassen.nl/faciliteiten/moestuin/

moestuin voor minima

LEES MEER: Tien hoeraatjes voor de moestuin:

http://www.dora-besparen.nl/naar-buiten/tien-hoeraatjes-voor-de-moestuin/

 

Dit vind je misschien ook leuk...