BESPARENDE KUNSTLIEFHEBBER: HOUD JE PLAATSELIJKE PARK IN DE GATEN!

Vandaag begint in Arnhem de tentoonstelling transACTION in het Arnhemse Sonsbeekpark. Sonsbeek ligt praktisch midden in de stad Arnhem, en is sinds het einde van de jaren veertig van de vorige eeuw het toneel van een regelmatig terugkerende Sonsbeek-tentoonstelling. De ene expositie was wat succesvoller dan de andere. Maar steeds geldt: in principe kun je in het Arnhemse stadspark gratis naar goede, hedendaagse kunst kijken.

Sonsbeek 2016 transACTION

Sonsbeek 2016 transACTION

Net als in Arnhem zijn er deze zomer, zoals in elke zomer, veel kunstmanifestaties in de Nederlandse parken. Dat kunnen exposities van beelden of installaties zijn. Maar in veel parken zijn er ook muziek-, theater- en dansvoorstellingen, dikwijls gratis toegankelijk. Zeker aan het eind van de zomer, als het culturele seizoen voor de deur staat, presenteren allerlei gezelschappen en orkesten zich als voorproefje in een park aan het publiek. Cultuur met een lage drempel, zonder kassahokje, te bekijken en te beluisteren vanaf een kleedje of vanaf een meegenomen klapstoeltje.

Sonsbeek 2016 transACTION

Sonsbeek 2016 transACTION

Houd je van muziek, theater en beeldende kunst, maar heb je weinig geld om de hoge entreekosten te betalen? Let dan extra goed op het park bij jou in de stad, bij jou in de buurt. Wedden, dat er de komende maanden iets te doen is? Kijk op de websites, lees het huis-aan-huisblad, of houd de speciale krantjes in de gaten. En de buienradar natuurlijk, dat dan weer wel.

LEES MEER:   Gratis van kunst en cultuur genieten is een vorm van levenskunst, vindt tante Dora:

http://www.dora-besparen.nl/tip-van-de-dag/dora-tip-van-de-dag/gratis-van-cultuur-genieten/

 

Dit vind je misschien ook leuk...