KOM IN DE KAS 2018

Even ter informatie van onze nieuwe lezers: in het dagje-uit-seizoen presenteren we met enige regelmaat suggesties voor een gratis of heel goedkoop dagje uit. Dat zijn reisdoelen waarvoor je geen entree hoeft te betalen. Als je zelf je eten en drinken meeneemt, dan kost zo’n dagtripje (bijna) niets. Vandaag een eerste voorproefje: Kom in de kas 2018, op zaterdag 7 en zondag 8 april. Volgend weekeinde dus.

Kom in de kas bestaat dit jaar 41 jaar. Elk jaar rond deze tijd zetten tientallen glastuinders in heel het land hun kassen open, zodat het publiek met eigen ogen kan zien, hoe het er in zo’n plantenkas toegaat. Het evenement trekt elk jaar weer tienduizenden bezoekers. Die zien de laatste jaren vooral, hoe milieuvriendelijk het toegaat onder glas. Kom in de kas is echt een dagje uit. Je kunt niet alleen in de kas kijken, maar er zijn ook demonstraties en er wordt dikwijls gekookt met de producten uit de kas. Entree en veel van de activiteiten zijn gratis.

Kijk op internet, waar bij jou in de buurt een kas bezichtigd kan worden: https://www.komindekas.nl/  Op de site van Kom in de kas vind je ook meer details over programma’s. Bovendien kun je zien wanneer de kas bij jou in de buurt open is. Niet alle kassen zijn zowel op 7 als op 8 april open. Je hebt even de tijd om alles goed te onderzoeken: volgend weekend kun je terecht.

LEES MEER:   Denk ook aan de seizoengroenten:

http://www.dora-besparen.nl/de-keuken-van-tante-dora/leuk-eten-uit-je-tuin-of-de-natuur/seizoensgroenten-zijn-verse-en-goedkope-groenten/

Dit vind je misschien ook leuk...