BOUW ZELF EEN INSECTENHOTEL

Je kunt het hele jaar een insectenhotel ophangen, maar ze worden de laatste weken weer volop in bouwmarkten en speciaalzaken aangeboden. Een insectenhotel is een soort nestkastje voor insecten, die het gebruiken om te overwinteren en om er eitjes in te leggen voor het volgende voorjaar. Voor een insectenhotel worden bijvoorbeeld holle plantenstengels, stukken zacht hout met gaatjes en andere natuurlijke materialen gebruikt, voor elke soort insect haar eigen favoriete holletje.

dora-insectenhotel

Door het op een warme en beschutte plek ophangen van een insectenhotel, lok je insecten naar jouw tuin. Dat is mooi, want vaak eten de gasten van het hotel de schadelijke beestjes in jouw tuin op. Bovendien bestuiven de bijen en andere vliegende insecten jouw planten. Het is dus goed voor je tuin, maar ook leuk om te zien, en heel leerzaam voor kinderen.

Eigen tuin

Insectenhotels worden steeds vaker kant-en-klaar aangeboden in allerlei winkels. Maar je kunt ook voor (bijna) niets zelf een insectenhotel maken, met materialen uit jouw eigen tuin of uit de natuur. Dat is niet moeilijk, en natuurlijk extra leuk. Zelfs kinderen kunnen het. Hoe je dat doet, gaan we je hier niet uitleggen. Daarvoor verwijzen we je met een gerust hart naar YouTube.

Op YouTube staan letterlijk honderdduizenden instructiefilmpjes over insectenhotels. Als je in de zoekmachine het Nederlandse woord ‘insectenhotel’ intypt, eventueel gevolgd door ‘zelf maken’, krijg je al bijna 250 filmpjes te zien. Wie een beetje Engels kan, vindt onder de zoekterm ‘insect hotel’ bijna 375.000 items op YouTube. In het Duits heet zo’n ding een ‘insektenhotel’, goed voor zo’n 6.000 hits.

dora-lieveheersbeestje

Doe jezelf, je kinderen, je tuin én de insecten een plezier, en ga er eens achteraan, achter het insectenhotel. Echt een project dat niets hoeft te kosten, maar je leven heel erg verrijkt. Op internet is er informatie te over. Succes!

LEES MEER:   Nog een voordeel: insecten bestrijden ongedierte zonder gifspuit:

http://www.dora-besparen.nl/naar-buiten/de-beste-en-goedkoopste-ongediertebestrijding-laat-de-beestjes-elkaar-opeten/

 

Dit vind je misschien ook leuk...